Netflix zegt vaarwel tegen oude Apple TV’s

Apple TV
© Unsplash / Brandon Romanchuk
Wie nog een tweede of derde generatie Apple TV gebruikt, moet het binnenkort zonder Netflix stellen.

Netflix-abonnees zijn via e-mail op de hoogte gebracht van het einde van de ondersteuning. Per 31 juli kunnen ze de app op hun tweede of derde generatie Apple TV niet meer openen. Volgens de streamingdienst is dat nodig om de “best mogelijke Netflix-ervaring” te blijven bieden.

Vermoedelijk speelt onder meer de verouderde Apple TV Software Netflix parten. Voor de derde generatie verscheen de laatste software-update, versie 7.3, in 2019. De software op de tweede generatie is zelfs nog ouder. Bovendien vallen de Apple TV’s onder de “obsolete”-categorie van Apple, wat betekent dat ze al meer dan 7 jaar niet meer verkocht worden.

Beperkte mogelijkheden

Bovendien liggen de ondersteunde videoresoluties ver beneden de hedendaagse maatstaven. De tweede generatie Apple TV blijft steken op 720p, terwijl de derde generatie 1080p aantikt. Waar Netflix mogelijk ook tegenaan loopt, is het ontbreken van de App Store. Pas met de TV HD, die in 2015 werd aangekondigd, bracht Cupertino de appwinkel naar de streamingboxes. tvOS zag in datzelfde jaar het levenslicht.

Netflix volgt YouTube en Crunchyroll

Netflix is niet de eerste streamingsdienst die de biezen pakt. Drie jaar geleden sloot YouTube al de deuren van zijn app voor de tweede en derde generatie Apple TV. Een jaar later kwam ook het avontuur van Crunchyroll ten einde. Ditmaal is het Netflix dat volgt en de kans is groot dat er de komende maanden nog meer apps van het platform vertrekken.

Uitgelicht artikel Netflix verliest abonnees Netflix stopt definitief met betalingen via Apple

Upgrade naar Apple TV 4K

Voor gebruikers van de oude streamingboxes zit er niets anders op dan te upgraden naar Apples nieuwe Apple TV 4K-streamingboxes. Via de nieuwe streamingboxes kun je niet alleen apps uit de App Store downloaden, maar je krijgt ook nog eens veel meer opslag. Standaard krijg je 64 GB opslag, met de mogelijkheid om te upgraden naar 128 GB opslag.

Uiteraard ben je ook weer verzekerd van de nodige jaren aan app- en tvOS-ondersteuning. De derde generatie Apple TV werd in 2022 uitgebracht en kreeg vorig jaar nog een grote tvOS 10-upgrade.

apple tvnetflixontspanningyoutube

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen