Nieuws

Netflix stopt definitief met betalingen via Apple

Netflix verliest abonnees
Image: iStock
Bestaande klanten die betalen via Apple, zullen binnenkort geen toegang meer hebben tot Netflix. Ze moeten een ander betaalmiddel toevoegen.

Netflix heeft beslist om definitief hun banden door te knippen met het betaalsysteem van Apple. Bestaande klanten waarvan de facturering via Apple loopt, zullen binnenkort aangespoord worden om een ander betaalmiddel (zoals een debiet- of kredietkaart) toe te voegen. Als ze dit niet doen, verliezen ze toegang tot de service. Wanneer dit precies in werking gaat in België, is nog niet duidelijk.

Nieuwe klanten moeten al sinds 2018 een ander betaalmiddel gebruiken, maar nu zullen ook bestaande klanten zich moeten aanpassen. De streaminggigant begint, volgens hun eigen supportpagina, in bepaalde regio’s gebruikers op de hoogte te stellen. Dit past binnen het plan om de aankoop van abonnementen binnen het eigen ecosysteem te houden.

Netflix & Apple

De relatie tussen Netflix en Apple loopt al langer stroef. Apple voegde in 2010 de optie toe om abonnementen te betalen via de App Store, maar Netflix liet dit niet toe tot 2015. De commissie van 30% lag te hoog, luidde het toen. Kort daarna, in 2018, haalde Netflix de betaalmogelijkheid via Apple dan ook weer weg voor nieuwe gebruikers. Nu is via Apple betalen dus definitief geen optie meer voor iedereen. Daarnaast brengt het streamingbedrijf niet meteen een app uit voor de Apple Vision Pro.

Uitgelicht artikel Netflix kijktips februari 2024 Netflix België: de beste nieuwe films en series voor februari 2024

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business