Nieuws

Eerste telefoon van CMF by Nothing krijgt een draaiknop

Aankondiging op de website van CMF. © CMF by Nothing
Een telefoon met een draaiknop lijkt iets uit het verleden, maar CMF by Nothing geeft er een moderne draai aan.

Sinds vorig jaar brengt het Britse merk Nothing ook producten uit onder een tweede merknaam, CMF by Nothing. Tot nu toe focuste CMF zich vooral op betaalbare oortjes en zelfs een smartwatch. Telefoons liet het tot dusver over aan Nothing zelf, al komt daar snel verandering in. De CMF Phone 1, zoals het eerste toestel zal heten, komt namelijk “binnenkort” uit.

“Wonderful by design”

Het is CMF by Nothing zelf die de informatie bekendmaakt via X. Een echte releasedatum geeft het merk niet. In plaats daarvan sluit het de aankondiging af met een filmische “coming soon”. In het aankondigingsbericht heeft het merk het niet over specificaties, maar blijkt vooral het design van de telefoon belangrijk. De smartphonemaker focust daarop omdat andere fabrikanten het design steeds over het hoofd zien.

Op basis van CMF by Nothings huidige aanbod, mag je er vanuit gaan dat de CMF Phone 1 geen krachtpatser zal zijn. Het toestel is volgens het merk “wonderful by design”, en zet dus op die manier in op de gebruikservaring. Dat wordt ook duidelijk uit de afbeelding die CMF bij de aankondiging plaatst: we zien de oranje achterkant van een smartphone in namaakleer, maar vooral de draaiknop springt in het oog. Voorlopig is wel nog niet geweten wat de functie van die draaiknop precies wordt.

Ruimte voor AI

Hoewel de telefoon een absolute middenklasser lijkt te worden, is de kans groot dat er toch AI-functies naar het toestel komen. Eerder kon Nothing al uitpakken met een ChatGPT-integratie voor alle oortjes van Nothing én CMF. Aangezien het nieuwe toestel een “instappunt in het ecosysteem” moet worden, is het waarschijnlijk dat ChatGPT ook hier aanwezig is.

Veel beweging bij CMF dus, maar bij Nothing zelf lijken de zaken eventjes stil te liggen. Gisteren zei het merk nog dat een volgende smartphone tot 2025 op zich zal laten wachten. Wel kon het al kwijt dat die telefoon boordevol AI-functies zal zitten, die momenteel in ontwikkeling zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business