Nieuws

ChatGPT binnenkort op álle oortjes van Nothing en CMF

Nothing Ear (2)
© Nothing
Nothing haalt ChatGPT naar alle audioproducten. Eerder was de AI-chatbot al beschikbaar op hun Ear- en Ear (a)-oortjes.

ChatGPT is één van de meest spraakmakende technologieën van deze generatie. Nothing, het Britse technologiemerk onder leiding van OnePlus-oprichter Carl Pei heeft dat gezien, en integreert de technologie in zijn audioproducten.

Nothing sluit daarmee aan bij andere smartphonefabrikanten die AI in hun producten integreren. Samsung biedt bijvoorbeeld Galaxy AI, terwijl Google allerlei AI-functies en de Gemini-chatbot aanbiedt op Pixel-toestellen. Bij Motorola verbetert het AI-systeem dan weer al je foto’s, en bij Apple zou een AI-systeem naar verluidt kunnen transcriberen en teksten samenvatten. Nothing gooit het daarentegen over een volledig andere boeg: daar zorgen ze ervoor dat je meteen met ChatGPT kan spreken.

AI voor oortjes van Nothing en CMF

Het bedrijf deelt namelijk op X dat het ChatGPT integreert in alle audioproducten. Die ondersteuning was vorige maand al in orde voor de Ear- en Ear (a)-oortjes, maar komt nu ook naar andere en oudere producten. Ook met de Ear (1), Ear (stick) en Ear (2) zal je verbinding hebben met ChatGPT. Daar blijft het niet bij: Nothing heeft namelijk ook het budgetvriendelijke merk ‘CMF’ onder de arm. Ook de CMF Buds, CMF Neckband Pro en CMF Buds Pro krijgen ondersteuning voor ChatGPT.

Dankzij de integratie kan de chatbot meteen via de audio-apparatuur van Nothing en CMF opgeroepen worden. Je kan dan meteen een vraag stellen en krijgt het antwoord enkele ogenblikken later ingefluisterd.

ChatGPT op Nothing- en CMF-oortjes werkt vanaf 21 mei. Wie zich daarvoor naar de winkel haast om nieuwe oortjes in huis te halen, moeten we wel waarschuwen. Eén van de vereisten om de chatbot naar je oortjes te halen, is dat de Nothing X-app bijgewerkt is. Gebruikers met een Nothing-telefoon kunnen vanaf 21 mei de bewuste update installeren, maar andere gebruikers niet: de app is namelijk uitsluitend beschikbaar op smartphones van Nothing.

Nog voor Apple en Google

Nothing is voorlopig de enige smartphonefabrikant die een spraakgestuurde AI-assistent op zijn toestellen aanbiedt. Dat kan echter snel veranderen: Google organiseert vanavond het I/O-ontwikkelaarsevenement, waar het vooral over AI zal gaan. Dat de zoekmachinegigant van plan is om Google Assistant ook AI-mogelijkheden aan te meten, is al langer geweten. Later dit jaar lanceert Apple bovendien een nieuwe versie van iOS. Het bedrijf zou van plan zijn geweest om Siri slimmer te maken, maar het wordt steeds onduidelijker of dit goed gelukt is. De iPhone-fabrikant is momenteel in gesprek met zowel OpenAI als Google om AI aan te bieden op iPhones. Afhankelijk van hoe die gesprekken lopen, zou Apple wel eens het voorbeeld van Nothing kunnen volgen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business