Nieuws

AI voor iPhones zal kunnen samenvatten en transcriberen

Dynamic Island notch Apple iPhone 14 Pro Max
© Unsplash
Er is nog niet veel geweten over de nieuwe AI-functies voor iPhones, al lijkt het erop dat transcriberen en samenvatten er deel van uitmaken.

Er werd al heel wat geschreven over de volgende iPhone en de AI-functies die daarin zouden zitten. Hoewel de lancering van dat toestel steeds dichterbij komen, is nog steeds niet geweten wat Apple precies wil bieden op vlak van AI.

Geweten is dat Apple in gesprek is met zowel Google als OpenAI. Die gesprekken zouden vooral gaan over een chatbot op iPhones. Indien Apple een akkoord kan sluiten met een van de AI-aanbieders, mag je ervan uitgaan dat ofwel Gemini of ChatGPT zijn intrede maakt in iOS. Naast een chatbot zijn er natuurlijk nog andere taken die AI kan uitvoeren. Motorola zet AI bijvoorbeeld aan het werk om betere foto’s te creëren, terwijl de Galaxy AI van Samsung ook helpt met foto’s bewerken en telefoongesprekken vertalen.

Transcriberen

Volgens Apple Insider kijkt de iPhone-maker ook naar dat soort AI-functies. Zo zou Apple ervoor willen zorgen dat spraak makkelijker omgezet wordt naar tekst. Die transcriptiefunctie zou eerst en vooral in de Dictafoon opduiken, die standaard op iPhones geïnstalleerd staat. Daar zouden gebruikers tijdens het opnemen al een transcript zien verschijnen. Op die manier hoef je niet alles handmatig over te typen. Staat je iPhone in het Engels? Dan ken je de app waarschijnlijk als ‘Voice Memos’.

Een soortgelijke functie zou ook naar de standaard Notitie-app komen. Die app zal je binnenkort ook audio laten opnemen. Die zal je dan ook meteen kunnen laten uitschrijven door het AI-systeem. De functie lijkt zeer sterk op de dicteerfunctie die momenteel al in het toetsenbord zit, maar zal naar alle verwachting net iets gestroomlijnder werken.

Samenvatten

Daarnaast zal Apple ook de mogelijkheid voorzien om tekst samen te vatten. Die optie zou ook beschikbaar komen in de Notes-app. Dat opent interessante mogelijkheden. Lessen en vergaderingen kan je met een enkele druk op de knop opnemen én laten transcriberen in de Notes-app. Daarna zou je ervoor kunnen kiezen om dat transcript meteen samen te vatten, zodat je een volledig verslag van de vergadering of les krijgt.

Meer AI-functies?

De kans is groot dat Apple niet maar twee AI-functies uit de doeken doet, maar dat er nog meer op het programma staat. Uitsluitsel komt pas op 10 juli, wanneer Apple het volgende WWDC-evenement organiseert. Op dat evenement zal de fabrikant bovendien de nieuwe iPhones uit de doeken doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business