Nieuws

Galaxy AI komt alsnog naar Samsung Galaxy S22

Galaxy AI voor Galaxy S22
© Samsung
Samsung heeft maandag bekendgemaakt dat de Galaxy S22-serie alsnog de Galaxy AI-update krijgt. Ook de Galaxy Tab S8 en Galaxy Z Fold 4 en Flip 4 komen in aanmerking.

Samsung onthulde begin februari dat Galaxy AI ook naar oude Samsung-telefoons zou komen. De Zuid-Koreaanse fabrikant beloofde de AI uit te rollen naar de Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5 en Flip 5, en de Tab S9-serie. Over oudere Galaxy-vlaggenschepen deed het merk toen nog geen uitspraken. Ditmaal geeft Samsung meer informatie vrij: ook de topmodellen uit 2022 krijgen Galaxy AI via de One UI 6.1-update. Daarvoor moeten ze nog wel even wachten: de uitrol gaat in mei van start.

AI-functies voor Galaxy S22, Z Fold 4, Z Flip 4 en Tab S8

Eigenaren van de Galaxy S22, Galaxy Z Fold 4, Z Flip 4 en de Galaxy Tab S8 kunnen vanaf mei diverse AI-functies gebruiken. Het gaat dan om functies zoals Chat Assist, Live Translate, Note Assist en Edit Suggestion. Ook kan men straks achtergronden genereren met AI en onderdelen verwijderen uit een foto met Generative Edit. Handig is ook dat Galaxy AI webpagina’s kan samenvatten. Hiervoor maakt Samsung gebruik van diverse AI-systemen van Google. Circle to Search komt ook naar de Galaxy-modellen uit 2022.

Het is mogelijk dat sommige functies niet zo vloeiend werken als op de meer recente smartphones. Die kunnen een deel van de AI namelijk lokaal afhandelen. Oudere Galaxy-telefoons zullen de taken vaker naar Googles of Samsungs serverpark moeten versturen. Mogelijk is de Instant slow-motion-functie daarvan het slachtoffer. De videobewerkingsfunctie wordt namelijk niet genoemd in de lijst met aanwezige AI-functies.

AI voor de Galaxy S21-serie?

Ook de in 2021 verschenen Galaxy S21-serie krijgt mogelijk toegang tot Galaxy AI. Wanneer dat het geval is, zal de tijd moeten uitwijzen. Samsung heeft er in Europa niets over gezegd, maar bracht de aankondiging al wel naar buiten in Korea. Daar zouden de vlaggenschipsmartphones uit 2021 al in mei de AI-upgrade krijgen.

Voorlopig zijn de AI-functies gratis. Het maakt daarbij niet uit wanneer je je smartphone hebt aangeschaft. Mogelijk wil het bedrijf vanaf 2026 wél geld aanrekenen voor meer geavanceerde AI. Er wordt nog niet gesproken over hoeveel dat zou gaan kosten. Vlak na de lancering bleek al dat ze zelf nog geen idee hebben hoe ze dat exact willen toepassen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business