Nieuws

Deze Galaxy AI-functies komen ook naar oudere Samsungs

Samsung Galaxy S23-serie
© Samsung
Galaxy AI-functies zijn niet uitsluitend voor de Galaxy S24-reeks, maar komen ook naar andere recente toestellen.

De lancering van de Samsung Galaxy S24 in januari was niet louter een telefoonvoorstelling. Samsung maakte meteen van de gelegenheid gebruik om een resem AI-functies te openbaren. Die Galaxy AI-functies, zoals het Zuid-Koreaanse bedrijf ze noemt, waren in eerste instantie bestemd voor de gloednieuwe Galaxy S24-reeks. Het merk liet ook weten dat de functies mettertijd ook op oudere Samsung-telefoons zouden verschijnen.

Meerbepaald gaat het dan om de Samsung Galaxy S23-reeks, de Samsung Galaxy Z Fold 5 en Z Flip 5. Ook de Galaxy Tab S9-serie krijgt AI-mogelijkheden. Voor al deze toestellen zouden de eerste functies in de eerste helft van 2024 moeten verschijnen. Waarschijnlijk zal dat gebeuren met de update naar One UI 6.1.

Vergelijkingstabel

Onduidelijk was echter over welke functies het precies ging. Dankzij FragmentedChicken, een aandachtige Reddit-gebruiker, krijgen we nu zicht op welke functies precies naar oudere telefoons komen. De gebruiker merkte op de website van Samsung UK een pagina op die daar eerder niet was. De pagina heeft het over alle Galaxy AI-functies die ook naar de S23-reeks gaan.

Afbeelding via Mishaal Rahman (X)

In totaal zijn er vier functies die nu al naar de Samsung Galaxy S23 komen. Het gaan dan over Circle to Search, Live Translate, Note Assist en Photo Assist. Dat zijn de enige functies waar iets over gezegd wordt: over de generatieve achtergrond, de tolkfunctie en schrijfhulp wordt bijvoorbeeld niets gezegd. Het is goed mogelijk dat een aantal van die functies binnenkort alsnog naar de S23 overgezet worden, maar daarover bestaat geen zekerheid.

Onzekerheid

Verder is het niet helemaal zeker dat vier functies ook naar de andere Galaxy-telefoons komen. Toch lijkt er geen goede reden te zijn om de functies voor de Fold en Flip 5 te onthouden. Onder de motorkap zijn de toestellen nagenoeg identiek aan de S23, met een Snapdragon 8 Gen 2 als aandrijving. Dat geeft de toestellen in principe dezelfde mogelijkheden.

Wanneer de functies arriveren op de toestellen is niet geweten. Eigenaars van een S23-, Fold 5- of Flip 5-toestel mogen echter gerust zijn: de AI-functies zijn op weg. Heb je een ouder toestel, zoals de Samsung Galaxy S22? Daar komen geen AI-functies naartoe. Om er gebruik van te maken, zal je dus een nieuwe telefoon in huis moeten halen.

De functies zullen aanvankelijk gratis blijven, maar vanaf 2026 zou Samsung ze wel willen aanrekenen. Ook over hoe dat zal gebeuren bestaan vooral nog vragen.

Uitgelicht artikel Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 review: handzaam vlaggenschip met kleine upgrades

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business