Nieuws

Samsung: Galaxy AI is alleen gratis tot eind 2025

Samsung Galaxy Unpacked Galaxy S24
© Samsung
Samsungs Galaxy S24-serie is de eerste smartphonereeks met het Galaxy AI-systeem. Naar verluidt is de AI maar voor een beperkte periode gratis te gebruiken; in elk geval tot eind 2025.

De hardware van de Samsung Galaxy S24-serie is in grote lijnen identiek aan de Galaxy S23-serie. De toestellen moeten het dan ook hebben van de diverse AI-functies, die zijn gegroepeerd onder de naam Galaxy AI. Deze functies omvatten onder meer de mogelijkheid om tekst in realtime te vertalen. Ook integreerde Samsung zijn Galaxy AI-systeem in Android Auto en brengt het in samenwerking met Google de functie ‘Circle to Search’ naar de Galaxy S24-serie. Meer informatie over de Galaxy AI-functies vind je in onze aankondigingsartikelen over de Samsung Galaxy S24.

Gebruikers die de Galaxy S24 aanschaffen, kunnen deze AI-functies tot eind 2025 gratis gebruiken. Nadien moeten gebruikers mogelijk betalen voor Galaxy AI. Dit ontdekte X-gebruiker AdamJMatlock. In een foto bij het inmiddels verwijderde bericht stond te lezen dat Galaxy AI-functies “tot eind 2025 gratis worden aangeboden op ondersteunde Samsung Galaxy-apparaten”. Volgens de X-gebruiker is deze tekst afkomstig uit de voetnoten van de productpagina van de Galaxy S24.

Samsung Galaxy AI 2025
© TechPulse/Samsung

TechPulse heeft dit ook onafhankelijk kunnen bevestigen. Op de Belgische pagina van de S24-serie is de opmerking eveneens aanwezig. In de voetnoot wordt hier wel gesproken over “tenminste tot eind 2025”, wat er mogelijk op wijst dat de termijn nog wordt verlengd. Tegelijk lijkt het een gegeven dat je als Galaxy S24-eigenaar op termijn moet betalen voor AI-mogelijkheden. Hoeveel dit mag kosten, geeft Samsung nog niet mee.

Google Gemini LLM

Dat Samsung gebruikers wil laten betalen, heeft mogelijk te maken met de kostprijs van AI. Samsung ontwikkelde zelf namelijk geen LLM voor Galaxy AI, maar gebruikt hiervoor Googles Gemini LLM. Dit zal gepaard gaan met de nodige kosten, die gebruikers na 2025 moeten dekken. Of Samsung de AI-functies daarna gratis aanbiedt op bijvoorbeeld de Galaxy S25-serie, zal volgend jaar moeten blijken.

Uitgelicht artikel Google zoekresultaten Google komt met nieuwe zoekfuncties, maar lang niet voor iedereen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business