Nieuws

Google teaset AI-feature met camera vlak voor I/O

Google I/O
© Google
Google heeft een nieuwe AI-feature geteased, in de aanloop naar de I/O-ontwikkelaarsconferentie die dinsdagavond plaatsvindt.

Op X deelde de zoekreus een korte video waarin het een AI-feature demonstreert die gebruikmaakt van de camera. De applicatie is in staat om in real time te herkennen wat er in beeld verschijnt en wordt nog als een prototype omschreven. In de korte demo zien we door de camera van een Pixel-toestel het podium van de sprekers voor I/O. De persoon die het toestel vasthoudt vraagt “hey, wat denk je dat er hier te gebeuren staat?”, waarop een stem antwoordt: “het lijkt erop dat mensen een groot evenement aan het opzetten zijn, mogelijk een conferentie of een presentatie”, klinkt het akelig accuraat.

De toepassing blijkt ook in staat om de letters I en O te herkennen en dat te koppelen aan de ontwikkelaarsconferentie van Google. De testpersoon vraagt waar de AI zoal naar uitkijkt op de conferentie. “Nieuwe vorderingen op vlak van artificiële intelligentie. En jij?”, slaat de AI een babbeltje. Een transcriptie van het gesprek verschijnt ook live in beeld.

Hoewel het nog niet duidelijk is wat de nieuwe feature juist inhoudt, lijkt ze alvast voort te bouwen op de technologie van Google Lens, de zoekfunctie die de smartphonecamera gebruikt. Dat Google voor de demonstratie een Pixel-toestel gebruikt, hoeft niet te verbazen: nieuwe AI-features debuteren meestal op de eigen topsmartphones.

Het in real time reageren op stemcommando’s doet wat denken aan de multimodale AI in de slimme brillen van Meta. Los daarvan is het vrij ongewoon dat Google een best grote feature op dergelijke manier teaset voor het eigenlijke event. Wellicht wil het daarmee meteen al een antwoord bieden op de gelijkaardige features die het nieuwe GPT-4o-model van OpenAI mogelijk maakt.

We zijn benieuwd wat Google nog meer in petto heeft op I/O. Je kan het event dinsdagavond livestreamen vanaf 19u Belgische tijd.

Uitgelicht artikel GPT-4o chatgpt OpenAI brengt betalende functies naar gratis gebruikers met GPT-4o

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business