Nieuws

Ikea opent virtuele winkel in videogame Roblox

Ikea
© ermingut / iStock
Ikea betreedt de metaverse door een virtuele winkel te openen in het videospel Roblox. Het bedrijf zoekt meteen medewerkers voor de winkel.

Later deze maand opent Ikea een nieuwe winkel. Op zich is dat geen nieuws dat je op een techwebsite zou verwachten, maar de locatie van de nieuwe winkel schept duidelijkheid. Het Zweedse bedrijf krijgt er namelijk geen fysieke vestiging bij, maar opent een digitaal filiaal in het videospel Roblox.

De virtuele winkel ziet eruit als elke andere Ikea-winkel. © Ikea

Roblox is al enkele jaren een zeer gekend spel. Gebruikers lopen er rond in een gemeenschappelijke wereld en kunnen spellen spelen die door andere gebruikers gemaakt werden. Ikea lanceert ‘The Co-Worker Game’, dat gebruikers binnenkort zullen kunnen spelen. Voor de game werd een Ikea-winkel nagebouwd, zodat je kan gaan winkelen in de metaverse van Roblox.

Op zoek naar medewerkers

Alsof dat nog niet opvallend genoeg is, zet Ikea ook meteen een vacature uit waarin het medewerkers zoekt voor die nieuwe winkel. De meubelgigant zet zijn winkel dus niet vol AI-systemen en andere computerprogramma’s, maar laat echte mensen werken in die digitale winkel. Zij zullen klanten helpen tijdens hun bezoek en zelfs kötbullar, de gekende Zweedse gehaktballetjes, opscheppen in het winkelrestaurant.

Klinkt allemaal leuk, maar bij Ikea lijken ze het niet als een spelletje te beschouwen. Werknemers van de Roblox-winkel zullen namelijk een uurloon van 13,5 Britse pond krijgen. Het bedrijf wil geen onderscheid maken tussen werknemers van de fysieke en virtuele winkels, en geeft ze daarom ongeveer hetzelfde salaris. De bedoeling is om een tiental medewerkers te vinden, zodat die de winkel in shiften draaiende kunnen houden. De werknemers zouden zelfs overgeplaatst kunnen worden naar andere, fysieke winkels.

Door een winkel in Roblox te openen, zet Ikea in op de metaverse. Op die manier zet de Zweedse meubelgigant nog maar eens in op technologische ontwikkelingen. Het merk biedt ook een showroom in virtual reality, en werkt in verschillende warenhuizen ondertussen met drones. Of die winkel in Roblox een succes kan worden is echter de vraag: afgelopen jaren wierp AI zich op als dooddoener voor de interesse in de metaverse.

ikeametaverseroblox

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen