The Acolyte staat nu op Disney+, elke woensdag nieuwe aflevering

The Acolyte
© Disney+
De langverwachte Star Wars-serie The Acolyte is eindelijk te zien op Disney+.

De serie, die zich afspeelt 100 jaar voor de gebeurtenissen in Star Wars: Episode I – The Phantom Menace, neemt ons mee naar een duister tijdperk in de melkwegstelsel.

Een duister avontuur in een onbekende tijd

The Acolyte speelt zich af in een tijdperk dat nog niet eerder is verkend in de Star Wars-saga. The High Republic, zoals deze periode wordt genoemd, was een tijd van vrede en welvaart, maar onder de oppervlakte broeide het kwaad.

Een schokgolf van misdaden jaagt rillingen door de melkwegstelsel. Vastberaden om de dader te ontmaskeren, stort een ervaren Jedi-meester zich in een duister onderzoek. Maar al snel ontdekt hij dat de wortels van dit kwaad dieper reiken dan hij ooit had durven dromen.

Een confrontatie met een angstaanjagende krijger uit zijn eigen verleden, dwingt de Jedi om zijn grenzen te verleggen en de ware aard van het kwaad te confronteren. Zal hij standhouden tegen de duisternis die dreigt alles te verslinden, of zal hij bezwijken onder de last van zijn eigen verleden?

Uitgelicht artikel Disney plus Disney+ België: de beste nieuwe films en series voor juni 2024

Een cast vol bekende gezichten

De cast van The Acolyte omvat een aantal bekende namen, waaronder Amandla Stenberg (The Hate U Give), Lee Jung-jae (Squid Game), Dafne Keen (Logan), Jodie Comer (Killing Eve), Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) en Christopher Eccleston (Doctor Who). McGregor keert terug als Obi-Wan Kenobi, maar in een veel jongere versie dan we hem kennen uit de prequels. Eccleston speelt de rol van Darth Maul, de Sith-lord die we in Star Wars: Episode I – The Phantom Menace tegenkwamen.

Naast deze bekende acteurs zijn er ook een aantal nieuwe talenten te zien in The Acolyte, zoals Emily Carey, Sophia Brown en Charlie Barnett.

Wat kun je verwachten?

Als je een fan bent van Star Wars en van donkere en spannende verhalen houdt, dan is The Acolyte zeker een serie voor jou. De serie belooft een spannende reis te worden door een (nog) onbekend tijdperk in de melkwegstelsel, met onverwachte wendingen en onthullingen.

De eerste twee afleveringen van The Acolyte zijn inmiddels te zien op Disney+, met elke woensdag nieuwe afleveringen tot en met 17 juli. Ben je klaar om je onder te dompelen in een nieuw hoofdstuk van het Star Wars-universum? Begin dan nu met streamen.

disneyDisney plusdisney+streaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen