Nieuws

Cowboy en Upway slaan handen in elkaar met omruilbeleid

cowboy upway
Een nieuwe fiets kopen kost veel geld, en dat weten ze bij Cowboy maar al te goed. Een samenwerking met Upway biedt soelaas.

Hoe duurzaam zijn elektrische fietsen? Dat is een vraag waar we hier, tijdens het testen van fietsen, helaas geen antwoord op kunnen bieden. Zoals bij alle apparaten mag je er vanuit gaan dat de maximale capaciteit van de fietsbatterijen mettertijd afneemt. Na vijf á zes jaar kan het beginnen knagen om toch maar een nieuwe fiets in huis te halen, maar daar telt niemand graag de volle pot voor neer.

Daarop hebben Cowboy en Upway samen iets gevonden. Sinds 2021 biedt dat platform refurbished fietsen aan. Lees: fietsen waar al eens mee gefietst werd, maar die hersteld werden en daardoor zo goed als nieuw lijken. Normaal gezien ben je voor de aankoop van een fiets afhankelijk van het aanbod, en bij een aanbieder als Upway zijn dat meestal niet de meest nieuwe fietsen.

Cowboy gaat echter geen fietsen verkopen via Upway, maar biedt klanten de mogelijkheid om hun fiets daar binnen te brengen. Er zijn maar liefst 200 verschillende merken waarvan je een elektrische fiets kan binnenbrengen. In ruil krijg je niet alleen de waarde van je fiets, maar ook meteen een voucher van 150 euro. Dat geld kan je gebruiken om een nieuwe Cowboy-fiets te financieren.

Jouw fiets? Die wordt niet weggegooid, maar krijgt een tweede leven. De fiets wordt helemaal hersteld en krijgt een nieuwe batterij, zodat die weer als nieuw fietst. Iemand anders zal de fiets kunnen kopen via Upway, waar ze een jaar garantie bieden.

Procedure

De procedure om een fiets in te leveren werd zo makkelijk mogelijk gemaakt. Eerst voer je via de website van Cowboy wat informatie in over je fiets, waarna je een eerste schatting van de waarde te zien krijgt. Dat cijfer is niet definitief: de fiets moet eerst bekeken worden door een medewerker van Cowboy, die de exacte waarde zal bepalen. Eenmaal je iets overeengekomen bent, kan je beslissen om de fiets bij te houden of toch maar in te ruilen. Dit alles kan bij je thuis, bij Cowboy in de winkel, of bij een fietsenmaker die Cowboys aanbiedt. De waarde van een elektrische fiets zou op gemiddeld 1000 euro liggen.

De bedoeling is om e-bikes, die over het algemeen nogal duur zijn, toegankelijker te maken voor een breed publiek. Dat geldt ook voor wie al een Cowboy heeft, maar zijn ogen toch stuk kijkt op die nieuwe Cowboy Cross: later deze zomer komt de optie om je Cowboy-fiets in te ruilen voor een nieuw model beschikbaar.

Uitgelicht artikel Cowboy Cross Cowboy lanceert met Cross een volledig nieuwe fiets voor alle terreinen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business