Nieuws

Cowboy lanceert met Cross een volledig nieuwe fiets voor alle terreinen

Cowboy Cross
© Cowboy
Met de Cross lanceert Cowboy een zwaarder uitgeruste e-bike die alle terreinen aan kan, maar ook perfect in het stadsbeeld past.

Cowboy, de Belgische fabrikant van e-bikes, brengt een nieuwe fiets uit. De Cross is de eerste “all-roadfiets” van het merk. Die is, in tegenstelling tot de andere fietsen van het merk, niet alleen geschikt voor in de stad: ook naast de baan kan je op deze nieuwste Cowboy vrolijk verder trappen.

Classic, Cruiser (ST), en nu ook Cross

Met 3 modellen weet Cowboy al heel wat fietsers te interesseren. Wie graag een wat sportievere houding heeft op de fiets, gaat best voor de originele Classic. Zit je liefst wat meer ontspannen of zelfs helemaal rechtop? Dan moet je bij de Cruiser of Cruiser ST zijn. Alleen: écht nieuwe fietsen kan je dat niet noemen, aangezien het vooral herwerkingen van de originele Classic zijn. Met de Cross zet het Belgische e-bikemerk voor het eerst weer iets nieuw op tafel, en het resultaat mag er zeker zijn.

Wat meteen opvalt aan de Cross, is de geometrie van het frame: de zadelpen helt duidelijk naar achteren, terwijl de bovenbuis een nogal ongewone hoek maakt vanaf het achterwiel. Opvallen in het straatbeeld zal je dus zeker doen als je rondrijdt met een bovenbuis. Heb je liever een fiets met lage instap? Ook die zijn beschikbaar. De fiets is beschikbaar in het Lava, Mushroom en Moss. Ofwel: koel donkergrijs, warm aardgrijs en groen. De metallic finish is net iets anders dan wat je van andere merken gewoon bent, met een zachte glans.

Zwaarder uitgerust

Los van het ontwerp krijgt ook de rest van de fiets een flinke upgrade. Zo zit er in de Cross een batterij die maar liefst 50% groter is dan bij de andere Cowboy-fietsen. Dat mag ook wel: de fiets is een stukje zwaarder dan de rest van de familie. Dat komt deels door die grotere batterij, maar ook door de gloednieuwe voordemping. De upside-down voorvork zorgt ervoor dat je polsen gespaard blijven, terwijl een telescopische zadelvering je achterwerk voor geweld behoedt. Ondanks het feit dat de fiets daardoor zwaarder is, zorgt de uitneembare 540Wh-accu ervoor dat je 60 tot 120 kilometer kan fietsen, afhankelijk van de omstandigheden. Bijladen duurt bovendien slechts drie uurtjes, waardoor dat gewoon kan op kantoor. Het best van al: door de manier waarop de ondersteuning geregeld is, heb je nooit het gevoel dat je een gevaarte mee aan het sleuren bent.

De fiets is dus enorm comfortabel, of je nu door de stad of door een bos rijdt. Dat wordt verder ondersteund door nieuwe banden met extra grip, die ook wat groter zijn dan voorheen. Een geïntegreerde bagagedrager zorgt er dan weer voor dat je makkelijk je boodschappen meeneemt van de winkel.

Slimme, veilige functies

Een echte Cowboy-fiets is natuurlijk voorzien van heel wat slimme functies, en dat is hier niet anders. De fiets is bijvoorbeeld uitgerust met de nieuwe Check My Bike-technologie, die op afstand en automatisch waarschuwt wanneer het tijd is om de fietsenmaker te contacteren. Die fietsenmaker is trouwens voor heel wat zaken gewoon in de app bereikbaar: via het On Demand-programma van Cowboy kan je het onderhoud naar jou toe laten komen. Die dienst kan je bovendien ook contacteren om de fiets helemaal voor je in te stellen.

Daarnaast biedt Cowboy ook functies als Find My Bike, dat je fiets helpt terugvinden als die gestolen is. Met Share My Ride kan je dan weer je locatiegegevens delen terwijl je op de fiets zit en Predictive Alerts laten je op voorhand iets weten als je een gevaarlijk kruispunt benadert. In de Cross zitten dus heel wat functies die je rit zo veilig mogelijk maken.

Uitdagingen

Dat het niet alleen om veiligheid draait, maakt Cowboy-oprichter en CTO Tanguy Goretti duidelijk: “connectiviteit is belangrijk om twee redenen: het verhoogt het welzijn van zowel de fietser als zijn fiets terwijl het de rijervaring verrijkt. Bij Cowboy verkopen we niet alleen fietsen: we verkopen plezier”. Op plezier zet het merk in met nieuwe Live Challenges of uitdagingen.

© Cowboy

Die verschijnen op bepaalde plekken op je route, en werden ontwikkeld om je te motiveren en de inspanning te verhogen. Zo zijn er spelletjes die je aanmanen om een minuut lang zo hard mogelijk te trappen. De spelletjes vormen een leuke toevoeging aan de sociale functies die al in Cowboys zitten, maar kan je ook achterwege laten als je dat wilt.

Beschikbaarheid

De Cross is vanaf vandaag beschikbaar op Cowboy.com, in Cowboy Brand Stores en bij onafhankelijke verkooppartners. De eerste kopers kunnen profiteren van een ‘Early Bird’-korting en betalen 3.499 euro. De normale verkoopprijs van de fiets ligt op 3.999 euro.

Cowboy-oprichters Adrien Roose (L) en Tanguy Goretti (R) met de nieuwe fietsen. © Olha Vivcharivska

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business