Nieuws

Cowboy introduceert Cruiser e-bike met relaxte zithouding

Cowboy Cruiser
© Cowboy
Cowboy lanceert vandaag een nieuwe fiets. Op vraag van gebruikers is het een fiets met een comfortabele en relaxte zithouding.

Cowboy, het e-bikemerk van Belgische origine, lanceert vandaag de Cowboy Cruiser. Met die nieuwe fiets beantwoorden ze aan de vraag van heel wat fietsers om iets relaxter te kunnen rondrijden. Met de Cruiser is dat ook daadwerkelijk het geval: dankzij het gebogen stuur kom je meer rechtop of in de ‘Nederlandse’ positie te zitten. Zo zit je niet alleen comfortabel, maar heb je ook een beter zicht op de weg die voor je ligt.

© Cowboy

De aanpassing komt er na feedback van gebruikers die graag wat meer rechtop zitten. Richard Bone, Design Direct bij Cowboy, haalt aan dat er steeds meer fietsers zijn met verschillende hehoeften: “Bij Cowboy richten we ons op het vervullen van die behoeften door ons te richten op berijdersgerichte innovatie; het ontwikkelen van e-bikes en software in lijn met wat onze gebruikers daadwerkelijk nodig hebben, niet alleen innoveren omwille van innovatie”.

Behalve het stuur werden er nog andere aanpassingen aan het Cowboy-model gemaakt. Zo is het zadel breder en heeft het nu een groter zitvlak. Bovendien is het verzet van de fiets onder handen genomen. Daardoor zit je niet alleen relaxter, maar kan je ook relaxter trappen. Cowboy paste dus niet enkel het stuur van zijn nieuwe fiets aan, maar nam ook de andere onderdelen onder de loep. Ondanks – of misschien net dankzij – die aanpassingen blijft het vertrouwde Cowboy-gevoel behouden. Je zit dan wel in een andere houding, maar je hebt nog steeds het gevoel dat je op een Cowboy rondrijdt. Althans, dat is het gevoel dat wij na onze korte testrit alvast hadden.  

Uitgelicht artikel Cowboy Google Maps integratie Cowboy integreert Google Maps-navigatie in eigen app

Ook op andere vlakken zorgt Cowboy voor een ontspannen rit. Zo hoeft je telefoon niet opgeladen te zijn: in de fiets zit een draadloze oplader verwerkt. Voorts weegt de fiets slechts 19,3 kg. Zowel een carbon riem als lekbestendige banden uit de workshop van Cowboy zelf zijn voorzien. Dat maakt dat de Cruiser onderhoudsarm is. Bovendien is de batterij van de fiets uitneembaar, waardoor je een lege batterij makkelijk kan omwisselen voor een volle. Functies zoals valdetectie en diefstalbeveiliging blijven behouden van op vorige Cowboy-modellen. Ook AdaptivePower, dat aan de hand van omgevingsomstandigheden het perfecte motorvermogen berekent, blijft behouden met de nieuwe Cruiser.

Naamsverandering bestaande fietsen

Met de lancering van de nieuwe fiets maakt Cowboy meteen een naamsverandering bekend voor zijn bestaande modellen. De originele C4 krijgt nu de naam ‘Classic’. De C4 ST, met lage instap, verandert ook van naam en wordt de ‘Cruiser ST’.

© Cowboy

Er zijn nu dus drie fietsen met een verschillende zithouding. Om te ontdekken welke fiets voor jou het beste is, kan je een testrit boeken via het Test Rider-netwerk via de website van Cowboy. De nieuwe Cowboy Cruiser krijgt een adviesprijs mee van €2.990.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business