Cowboy integreert Google Maps-navigatie in eigen app

Cowboy Google Maps integratie
© Cowboy
Cowboy integreert het Google Maps Platform in zijn cockpit. Hiermee kan men navigeren terwijl ze ook alle cockpit-functies kunnen benaderen.

Waar je voordien nog Google Maps moest openen om te navigeren, werkt dit voortaan in de app zelf. Hiervoor integreerde Cowboy het zogenaamde ‘Google Maps Platform’. Navigeren is slechts één van de functies die het bedrijf hiermee kan en gaat aanbieden, schrijft het in zijn persbericht. “De integratie van Google Maps Platform is het eerste deel van een reeks nieuwe functies die gebouwd zijn met Google Maps Platform om de fietservaring tijdens het rijden opnieuw uit te vinden, met bijkomende geavanceerde functies die in de herfst zullen worden aangekondigd.”

Wat de toekomst ons zal brengen, is nog onzeker. Wat Cowboy op dit punt toevoegt is duidelijk: een ingebouwd navigatiesysteem in zijn cockpit. Dit moet vooral ten goede komen aan de eenvoud van het gebruiken van een e-bike van het merk. Tijdens het fietsen hoef je zo immers niet te schakelen tussen navigatie-apps en de Cowboy-app om bijvoorbeeld de batterijstatus te controleren.

Integratie in Cowboy-ecosysteem

Handig is ook dat je bij het plannen van een route ziet met welk accupercentage je arriveert op je bestemming. Tijdens het rijden zie rechts in beeld ook real-time de range van je e-bike. Tegelijk vind je aan de linkerkant je huidige snelheid. Die snelheid baseert de Cowboy-app op data van de fiets zelf. Elke route die je plant via de cockpit is geschikt voor fietsers, hetzij met de waarschuwing dat Maps daar soms verkeerde inschattingen kan maken.

Uitgelicht artikel Cowboy Cowboy verhoogt de prijs van zijn fietsen

Verder zien Cowboy-bezitters na de rit meteen hoeveel calorieën ze verbrand hebben, en hoeveel batterij ze verbruikt hebben voor specifieke ritten.

Uitrol via Play en App Store

Cowboy rolt de Maps-integratie uit via een update aan de zijn apps voor Android en iOS. Deze update is inmiddels beschikbaar voor Cowboy-eigenaren. Er is geen update nodig voor de fiets zelf, en de functie werkt met eender welk model dat de cockpit ondersteunt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business