Nieuws

Cowboy gaat fietsdiefstal tegen met nieuwe app-update

Cowboy 4 top shot
© Cowboy
Cowboy, het e-bikemerk met Belgische roots, brengt een aantal updats naar de Find My Bike-afdeling van hun app. Met de nieuwe software willen ze ervoor zorgen dat Cowboy-fietsen niet meer gestolen worden.

De update verandert meerdere dingen voor het Find My Bike-gedeelte van de Cowboy-app. Zo zal je elektrische fiets binnenkort geluid kunnen laten maken, om hem makkelijker terug te vinden. Om dat te doen, hoef je alleen maar de Cowboy-app boven te halen en op de nieuwe alarm-knop te duwen. Bevindt je fiets zich binnen een straal van 30 meter van je? Dan zal je hem kunnen horen: de motor begint dan een alarmgeluid te maken zodat je jouw fiets kan terugvinden. De functie zou zelfs moeten werken als je fiets al langer gestolen is en de batterij leeg is: een back-upbatterij maakt het mogelijk om de fiets terug te vinden, zelfs als de fietsbatterij zelf al een volledige week leeg is.

Een blik op de nieuwe functies. © Cowboy

De Cowboy-app krijgt ook een kompas, dat je moet helpen om je gestolen fiets terug te vinden. Die functie moet de huidige GPS-tracking, die je met Find My Bike al krijgt, verder ondersteunen. Zo kan je de fiets altijd terugvinden, ook als kaartlezen niet je sterkste kant is.

Diefstal voorkomen en oplossen

Zoals vanouds zal de Cowboy-app ook een melding naar je gsm sturen wanneer je fiets verplaatst wordt. Die melding moet je helpen voorkomen dat je fiets überhaupt gestolen wordt. Wordt hij toch meegenomen door onbekenden? Dan kan je, na een update van de Cowboy-app, meteen melding maken van de diefstal. Door in de app op de link daarvoor te klikken, wordt de belangrijke informatie meteen uit je Cowboy-profiel opgeladen: de locatie waar je fiets het laatst gezien werd, het serienummer, de kleur en het model van je fiets.

Met de nieuwe update wil Cowboy ervoor zorgen dat hun fietsen het best tegen diefstal beveiligd zijn van alle elektrische fietsen. Het merk haalt aan dat, sinds september, 0,2% van alle Cowboy-fietsen gestolen werd. Over hoeveel fietsen het dan precies gaat, geeft het merk niet mee. 90% van de gedupeerden krijgt hun fiets na verloop van tijd echter terug. Met andere woorden: diefstalbeveiliging werkt.

Uitgelicht artikel Cowboy E-bikes van Cowboy nu te krijgen in fysieke Fnac-winkels

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business