ProtonVPN op Android is voortaan te gebruiken zonder account

ProtonVPN
© Proton
ProtonVPN op Android vraagt voortaan niet meer om een account wanneer je een van de gratis VPN-servers wil betreden. Voor betaalde VPN-locaties moet je nog wél inloggen.

ProtonVPN voert een wijziging door om toegang tot zijn VPN-dienst te vereenvoudigen. Hiervoor breidt het ook zijn aanbod van gratis VPN-locaties uit. Concreet zijn er voortaan 21 serverlocaties, vijf meer dan voorheen, gratis toegankelijk. Volgens de Zwitserse ontwikkelaar zijn onder andere Brazilië en Jordanië toegevoegd vanwege aanstaande verkiezingen in die landen. De aanvullende gratis VPN-locaties “maken het inwoners van die landen gemakkelijker om privé op het internet te surfen”, zegt de ontwikkelaar.

Geen accounts vereist

Deze locaties zijn voortaan ook zonder ProtonVPN-inloggegevens te gebruiken. Dat betekent dat je geen account hoeft aan te maken om de VPN te gebruiken. Vanaf de startpagina kan je na de update gewoon een gratis VPN-locatie aanklikken om verbinding te maken. Proton biedt niet alle locaties gratis aan; voor de betalende servers moet je blijven betalen én moet je ook inloggen op een Proton-account.

De selectie van gratis serverlocaties wordt niet alleen voor Android uitgebreid. Ook op alle andere platformen – iOS, Linux, macOS en Windows – zien gebruikers zonder Proton-abonnement de vijf nieuwe locaties. Op die platformen moet je echter nog wel inloggen.

Voordelen van ProtonVPN

Via ProtonVPN beschik je over een onbeperkte datalimiet en is er geen snelheidslimiet. Betalende gebruikers hebben meer dan 90 locaties ter beschikking en de maximumsnelheid van dat abonnement is 10 Gbps. In de praktijk is het overigens de vraag wat je daaraan hebt: het snelste fibernetwerk in België haalt downloadsnelheden tot 8,5 Gbps.

Proton zegt zich met zijn VPN verder op te zetten als beschermengel van je privacy. Alle data die via de VPN wordt verstuurd, is beveiligd tegen aanvallen. Proton zegt ook geen logbestanden bij te houden en laat zich hiervoor regelmatig controleren. Deze voorwaarden gelden ook voor gratis gebruikers, met of zonder account.

Gratis Proton-account

Gebruikers die wel een Proton-account aanmaken, genieten nog van gratis cloudopslag via de Proton Drive-app. Ook de Mail-dienst is gratis toegankelijk. Het instapabonnement voor Proton kost 10 euro per maand, met 500 GB cloudopslag en de premium VPN-functies.

AndroidmobielprotonprotonvpnVPN

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen