Nieuws

Proximus verhoogt internetsnelheden via Fiber naar 10Gbps

Proximus hogere tarieven
© iStock
Proximus verhoogt de internetsnelheden over heel België. Nu de uitrol van het glasvezelnetwerk stillaan begint te vorderen en het netwerk in almaar meer steden beschikbaar is, wordt het internet sneller gemaakt.

En dat kan flink sneller: overal waar fiber beschikbaar is, kan Proximus zogenaamde Multigig-technologie uitrollen. Daarmee surfen gebruikers aan snelheden van meerdere gigabits per seconde. Het is technologie waarvoor fiber onmisbaar is. Aan het fibernetwerk van Proximus zijn nu maar liefst 1,4 miljoen huizen aangesloten – goed voor een nationale dekkingsgraad van 23%. In Brussel spreekt men zelfs over een dekking van 50%. Het doel is om tegen 2032 alle gezinnen van een gigabitverbinding te voorzien.

Uitgelicht artikel Proximus op glasvezel Proximus: 10 Gbps fiber komt deze zomer naar alle Belgen

Proximus zal sneller internet aanbieden in de vorm van nieuwe Flex Fiber-packs. De packs worden per 10 juli beschikbaar. Klanten hebben keuze uit:

  • Mega Fiber, het standaardpack. Goed voor symmetrische snelden tot 500Mbps- download en 500Mbps uploadsnelheid.
  • Giga Fiber, €15 duurder dan het standaardpack. Je krijgt een downloadsnelheid van 2,5Gbps en een uploadsnelheid van 500Mbps. Wifiboosters en ongelimiteerd bellen met de vaste lijn zijn inbegrepen.
  • Ultra Fiber, het snelste pack. Kost €42 extra tegenover het standaardpack en biedt internetsnelheden van 8,5Gbps download en 1Gbps upload. Ook hier zijn wifiboosters en ongelimiteerd bellen met de vaste lijn inbegrepen.

Bestaande Flex Fiber-klanten

Ben je al Flex Fiber-klant bij Proximus? Dan behoud je je huidige pack en krijg je er meteen een upgrade van. Afhankelijk van de samenstelling van je pack wordt de internetsnelheid aangepast. Bestaande glasvezelklanten krijgen zo toegang tot internetsnelheden van minstens 500/500Mbps. Er is ook de mogelijkheid dat het pack aangepast wordt naar één met gigabitsnelheid: 1 Gbps download en 500 Mbps upload. Heel wat sneller dan de 350 Mbps download- en 50 Mbps uploadsnelheid die Proximus al aanbood.

Verandert er iets aan je pack? Dan brengt Proximus je daarvan op de hoogte. Maakt je internetverbinding geen deel uit van een pack? Dan zijn er momenteel geen wijzigingen.

Uitgelicht artikel EDPnet Proximus mag Edpnet niet overnemen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business