Apple Watch X krijgt gigantisch 2-inchscherm

Apple Watch
© Unsplash / Bestami
De aanstaande Apple Watch Series X wordt in september gelanceerd, ter ere van het tienjarige bestaan van de Apple Watch. Naar verluidt krijgt dit horloge een 2-inchscherm.

Apple lanceert dit jaar de tiende generatie Apple Watch-horloges, vermoedelijk onder de noemer ‘Watch X’. Eerdere geruchten over een iets groter scherm bleken te kloppen: 3D-beelden die 91Mobiles woensdag publiceerde, tonen een 2-inchscherm, het grootste ooit voor een Apple Watch.

Groter dan de Watch Ultra

Het scherm is zelfs groter dan de 1,93 inch van de Watch Ultra. De Watch Series 9 heeft ter vergelijking een 1,7-inchscherm. Qua afmetingen zit de Watch X tussen die twee modellen in: 46 x 39,7 x 11,6 mm, aldus 91Mobiles. Of Apple ook een kleiner model uitbrengt, is nog onduidelijk. De afgelopen jaren bestond de Watch-serie steeds uit twee modellen: 41 en 45 mm.

Het ontwerp van de Watch X lijkt verder grotendeels ongewijzigd ten opzichte van de Series 9. De Digital Crown en het knopje naast de draaiende kroon zijn alvast identiek. Rechts zijn er nog steeds twee inkepingen voor de luidsprekers en onderaan bevindt zich opnieuw een grote hartslagmodule.

Vernieuwd bandjesmechanisme

Het bandjesmechanisme gaat volgens 91Mobiles wel op de schop. Het nieuwe design neemt minder ruimte in beslag, waardoor er meer plaats is voor interne componenten zoals de batterij. De gelekte CAD-renders tonen echter nog het oude bandjesontwerp. Mogelijk wordt dit pas in een latere revisie gewijzigd.

Naar verwachting pakt Apple ook flink uit met de tiende generatie Apple Watch. Ook watchOS 11 gaat fors op de schop en maakt het makkelijker om sportactiviteiten te tracken. Over de exacte aanpassingen horen we vermoedelijk meer in september, wanneer Apple zijn jaarlijkse iPhone- en Watch-event houdt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business