Nieuws

Apple bekijkt nieuw systeem voor horlogebandjes op Apple Watch X

Apple Watch X horlogebandjes bandjes
© Unsplash / Luke Chesser
Apple zou aan een verjaardagseditie van de Apple Watch werken: de Apple Watch X. Het wordt een smartwatch die een flinke redesign kreeg.

Voor de 10de verjaardag van de Apple Watch zou Apple een speciaal model willen releasen: de Apple Watch X. Het apparaat zou volgens Apple-analyst Mark Gurman in 2024 of 2025 moeten verschijnen. Het horloge zou een dunnere behuizing bieden én zou een nieuw systeem krijgen voor het vasthechten van horlogebandjes.

Dat laatste klinkt als een relatief kleine verandering, maar kan heel wat betekenen voor de smartwatches van Apple. Momenteel gebruiken de Amerikanen nog het systeem van de eerste Apple Watch. Het systeem werkt goed en maakt het mogelijk om je bandjes te hergebruiken, maar komt met een belangrijk nadeel: het is erg groot. Het vasthechtmechanisme van vandaag neemt erg veel plek in beslag ín het horloge. Die plek zou Apple willen gebruiken om de batterij of andere componenten een upgrade te geven.

Momenteel zou het bedrijf daarvoor aan een magnetisch systeem werken. Daarbij blijft de binnenkant van de Apple Watch zo goed als vrij voor andere componenten. De vraag is maar of Apple het systeem klaar krijgt voor de release van die Apple Watch X – volgens Gurman is het antwoord op die vraag tot nu toe onduidelijk.

Meer upgrades

Daarnaast zou de Apple Watch X ook een microLED-scherm krijgen – die schermen zijn helderder en kleurrijker dan de OLED-panelen die nu gebruikt worden. Daarnaast zou het slimme horloge ook een bloeddruksensor krijgen.

Alleen zullen we nog tot 2024 of 2025 moeten wachten om daarvan gebruik te maken. Voor wie het gek vindt dat het jaartal nog niet exact bekend is, ook al gaat het om een verjaardagsmodel: in 2014 werd de eerste Apple Watch onthuld en in 2015 was hij te krijgen. Vermoedelijk, maar niet geheel zeker, volgt het Apple Watch-verjaardagsmodel hetzelfde patroon.

Uitgelicht artikel apple watch Rechtszaak over patentbreuk Apple Watch nietig verklaard
apple watchApple Watch 10smartwatches

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals