YouTube werkt aan nieuwe Premium-abonnementen

YouTube logo
© iStock / 5./15 WEST
YouTube Premium krijgt binnenkort mogelijk nieuwe abonnementsvormen. Via het YouTube-communityforum hint het videoplatform op een abonnement voor vrienden.

YouTube Premium is momenteel verkrijgbaar in drie smaken: een persoonlijk-, gezins- en een studentenabonnement. Het studentenabonnement is met 6,99 euro per maand het voordeligst. Wil je het abonnement delen met meerdere personen, dan kies je voor de gezinsvariant. Die kost 17,99 euro per maand. Mogelijk komt er in de toekomst nog een tussenoptie tussen het individuele en het gedeelde Premium-abonnement, zo meldt The Verge.

Vriendenabonnement in de maak?

YouTube zegt via zijn communityforum de ‘mogelijkheden om Premium-voordelen te delen met vrienden’ te onderzoeken. Zo’n vriendenabonnement zou wellicht gelijkenissen vertonen met het Duo-abonnement van Spotify. Dat abonnement is drie euro goedkoper dan het gezinsabonnement en laat je twee profielen koppelen. Zo kunnen vrienden de kosten van Spotify delen.

Wat Google precies in petto heeft, is nog onduidelijk. De tijd zal leren of deze nieuwe abonnementen ook in Europa beschikbaar komen.

Feedback van Premium-abonnees

Via het communityforum reageert verder nog YouTube op feedback van Premium-abonnees. Zo zegt het bedrijf bugs in de downloadfunctie op te lossen. Diverse gebruikers ondervinden bovendien opslaggerelateerde problemen. Ook daarvoor hoopt het platform snel verbetering te bieden.

YouTube erkent daarnaast de problemen met de mediabediening voor Premium-gebruikers. Het gaat dan bijvoorbeeld om wachtrijen die verloren gaan en Premium-functies die ineens niet meer toegankelijk zijn. Zulke bedieningselementen worden ook gebruiksvriendelijker gemaakt, aldus YouTube. Tot slot komt het platform met een oplossing voor de “Blijven Kijken”-functie. Die was tot nu toe alleen gekoppeld aan de video’s die je bekijkt, niet aan de video’s in de wachtrij. Dat gaat dus veranderen.

Nieuwe YouTube-functies

Google rolt deze week ook enkele nieuwe functies uit voor Premium-abonnees. Met Jump Ahead kunnen gebruikers sneller doorspoelen naar het interessante deel van een video. Shorts krijgt verder een picture-in-picturemodus, zodat je andere apps kan openen terwijl je Shorts bekijkt. Voor Premium-klanten zijn er ten slotte enkele nieuwe experimentele functies beschikbaar. Later komen deze (AI-)functies beschikbaar voor alle gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business