CMF Phone (1) krijgt verrassend krachtige hardware

CMF Phone (1)
© CMF
De Britse start-up Nothing heeft vrijdag enkele details onthuld over de eerste CMF-smartphone. Het budgettoestel krijgt onder meer een krachtige MediaTek Dimensity-chipset.

Eerder deze maand onthulde Nothing al dat de eerste smartphone van CMF by Nothing een draaiknop krijgt. De draaiknop bevindt zich waarschijnlijk aan één van de vier hoeken van de smartphone. Ook liet het merk een naam vallen voor het betaalbare toestel: CMF Phone (1). Inmiddels heeft de Britse startup een hoop extra details bekendgemaakt, waaronder de chip die je onder de motorkap terugvindt: de MediaTek Dimensity 7300.

Beste gebruikerservaring

Met die chip zegt Nothing-medeoprichter Akis Evangelidis “de beste gebruikerservaring” te bieden in dit productsegment. Evangelidis vergelijkt de MediaTek-chip ook met concurrerende chipsets, waaronder de Snapdragon 782G, Dimensity 7050 5G en Snapdragon 695: die halen het bij lange na niet bij de prestaties van de Dimensity 7300. Dat heeft onder andere te maken met de hogere kloksnelheden van de 7300, van maximaal 2,5 GHz, vergeleken met 2,0 GHz bij concurrenten.

Ondanks de hogere kloksnelheid, die meer stroom vraagt, is de chip nog altijd vrij efficiënt. Dat heeft op zijn beurt te maken met de fabricage van de chip. Het Taiwanese TSMC produceert de Dimensity 7300 op zijn efficiënte 4nm-productieproces. Gekoppeld aan 8 GB RAM, moet de CMF Phone (1) vrij vlot zijn taken kunnen uitvoeren. Via een softwarefunctie kan je het geheugen uitbreiden tot 16 GB.

Uitgelicht artikel Nothing Ear (2) ChatGPT binnenkort op álle oortjes van Nothing en CMF

Betaalbare Nothing-telefoon

Nothing heeft eerder al bevestigd dat de CMF Phone (1) een 6,67-inch-amoledscherm krijgt met een 120Hz-beeldverversing en piekhelderheid van 2.000 nits. Het scherm kan ook HDR10-video weergeven.

Het prijskaartje van de Phone (1) moet verder rond de 200 tot 250 euro komen te liggen. Indiase YouTuber TechnicalGuruji onthulde eerder een prijskaartje van omgerekend 225 euro, exclusief belasting. Voor het definitieve prijskaartje moeten we nog even wachten. Pas op 8 juli wordt de CMF Phone (1) aangekondigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business