Samsung schrapt instapmodel Galaxy Tab S10-serie

Samsung Galaxy Tab S10 Ultra
© OnLeaks
De Samsung Galaxy Tab S10-reeks bestaat mogelijk uit slechts twee tablets, de Galaxy Tab S10 Plus en de Tab S10 Ultra. Er komt dus geen kleiner instapmodel.

Een instapmodel onder de noemer Galaxy Tab S10 komt er niet, zo meldt het Koreaanse Naver. Dat blijkt uit de formaten van de high-end tablets die Samsung binnenkort lanceert. Deze krijgen naar verluidt 12,4- en 14,9-inch-schermen. Met de Tab S9-serie was er nog een instapmodel met een 11-inch-scherm; dat model verdwijnt nu. Wat dit betekent voor de naamgeving van de tablets, is nog onzeker.

Concurrentie met Apple

Volgens Naver heeft de gewijzigde strategie te maken met de komst van de nieuwe iPad Pro-modellen, met oledschermen van 11 en 13 inch. Vooral het gebruik van oledschermen lijkt de Zuid-Koreaanse techgigant dwars te zitten; dat was vorig jaar nog één van de unieke punten van de Galaxy Tab S9-lijn. Vandaar dat Samsung nu vol in wil zetten op grote schermen voor de high-end tablets, meldt de Koreaanse website.

Dit betekent ook dat de instapprijs van de Galaxy Tab S10 mogelijk een stuk hoger komt te liggen. De Galaxy Tab S9+ kreeg vorig jaar een prijskaartje van 1.119 euro voor de instapvariant met 256 GB opslag. Het ultieme topmodel, de Tab S9 Ultra, kostte bij zijn introductie vorig jaar 1.339 euro; eveneens voor 256 GB opslag.

Hoe de prijzen van de Galaxy Tab S10-serie uitpakken, zal later moeten blijken. Mogelijk wordt de Galaxy Tab S10+ iets goedkoper dan zijn voorganger. Samsung zou die tablet namelijk uitrusten met een chipset van MediaTek. Die zijn doorgaans iets goedkoper dan vergelijkbare chips van Qualcomm. De Ultra zou overigens nog wél gebruikmaken van een Qualcomm-chipset, meldt Naver.

Geen lancering tijdens Unpacked

Opmerkelijk is dat Samsung de tablets ook niet tijdens Unpacked uitbrengt, schrijft SamMobile. Wanneer de lancering wél doorgaat, is nog niet geheel duidelijk. Voorgaande jaren bracht Samsung de tablets steevast in de zomer op de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business