Apple Intelligence is onderweg naar Vision Pro-headset

Apple Intelligence
© Apple
Naast de iPad, iPhone en Mac, krijgt ook de Vision Pro-headset op termijn ondersteuning voor Apple Intelligence. Dit gebeurt op zijn vroegst in 2025.

Tijdens de WWDC in juni kondigde Apple de komst aan van Apple Intelligence, een eigen AI-systeem. Later dit jaar komt dit systeem naar iPads, iPhones en Macs. Apple Intelligence kan gebruikers helpen met taken als tekst schrijven, meldingen prioriteren en tekst samenvatten. Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman in zijn wekelijkse PowerOn-nieuwsbrief, zullen deze functies vanaf 2025 ook beschikbaar zijn op de Vision Pro.

Krachtig genoeg voor AI

De Vision Pro heeft met 16 GB RAM en de Apple Silicon M2 chip meer dan genoeg rekenkracht om de AI te draaien. Bovendien sluit Apple Intelligence perfect aan bij het doel van de Vision-headsets, die door Apple worden gepositioneerd als productiviteitshulpmiddelen. AI die helpt met tekstverwerking en het beheren van meldingen, is in die context erg handig. De komst van de slimmere Siri, die taken kan uit handen nemen, is een welkome toevoeging.

Voor Apple is het relatief eenvoudig om de features naar visionOS te brengen. Het besturingssysteem is namelijk gebaseerd op iPadOS. Apps op visionOS zijn in de meeste gevallen vergrote iPad-apps, tenzij de ontwikkelaar een speciale Vision-app heeft gemaakt. Daarnaast heeft Cupertino al ervaring met AI op grote schermen: MacBooks en Macs profiteren immers ook al van de voordelen van het AI-systeem.

Uitgelicht artikel Apple Intelligence Apple Intelligence: alle functies op een rij

Uitrol pas ergens in 2025

Wanneer Apple Intelligence precies naar visionOS komt, is nog onduidelijk. 2025 is het enige wat Gurman hierover kwijt wil. Vermoedelijk komt het in de vorm van een grote visionOS-update in het voorjaar van 2025.

Hoe lang die AI-features gratis blijven, is nog de vraag. Gurman verwacht dat Apple in de toekomst geld gaat vragen voor geavanceerde AI in de vorm van een “Apple Intelligence+”-abonnement. Dit abonnement geeft gebruikers extra features voor een maandelijkse vergoeding. Maar wees gerust: Apple lijkt van plan te zijn om AI eerst gratis aan te bieden. Pas later, wanneer er geavanceerdere functies beschikbaar zijn, komt het abonnement in beeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business