Google Pixel 9 krijgt ‘s werelds beste oledscherm

Pixel 9 mini
© OnLeaks
De Google Pixel 9 krijgt mogelijk 's werelds beste oledscherm. Het zou gaan om een scherm van Samsung, dat gelijkaardig presteert aan het oledscherm van de iPhone 16.

Volgens de Koreaanse publicatie ETNews maken de Pixel 9, 9 Pro en de Pixel 9 XL gebruik van de zogenaamde M14-schermen van Samsung Display. De waarde achter de “M” bepaalt daarbij de kwaliteit van het oledscherm. Een hoger cijfer is dus beter. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S24-serie gebruikt momenteel Samsungs M13-oledschermen. Die paneeltechnologie werd tot nu toe al geprezen als (een van) ‘s werelds beste.

Wat die upgrade de Pixel 9-serie zoal oplevert? ETNews zegt dat de schermen niet alleen meer helderheid produceren, maar eveneens minder stroom verbruiken, langer meegaan en over het algemeen van betere kwaliteit zijn. Hoe groot het gat daadwerkelijk is, weet de publicatie niet te noemen. Op de Galaxy S24-serie wordt nu al een piekhelderheid gehaald van 2.600 nits. Met de M14-schermen ligt die helderheid zo mogelijk dus nóg een tandje hoger.

Apple iPhone 16

Google is overigens niet de enige die voor Samsungs M14-oledschermen is gevallen. Samsung Display zal de gloednieuwe schermen ook leveren aan Apple. Die zou de schermen dit jaar voor zijn iPhone 16 Pro en 16 Pro Max benutten. De instappers, de iPhone 16 en 16 Plus, blijven juist steken op Samsungs oudere M12-schermen, om op kosten te besparen.

Dat Google de M14-schermen weet te verkrijgen voor zijn Pixel-toestellen, is opvallend. Meestal gebruikt de zoekgigant niet de meest up-to-date componenten. Vorig jaar koos het merk met de Pixel 8-serie juist nog voor LG’s poled-schermen. Wat dit betekent voor de prijs van de nieuwste Pixel-reeks, zal de tijd moeten uitwijzen. Vast staat dat de nieuwe oledschermen de kosten niet omlaag zullen drijven.

Uitgelicht artikel iPhone 16 iPhone 16-serie krijgt grotere en vervangbare batterijen

Made by Google-introductie

Lang zal die informatie ook niet op zich laten wachten. Google heeft al bekendgemaakt op 13 augustus zijn nieuwste Pixel-smartphones te onthullen. Dit jaar staan er maar liefst drie Pixel 9-modellen op de planning. Mogelijk verschijnt deze zomer ook de Pixel Fold 2. Ook die wordt volgens ETNews voorzien van de M14-schermtechnologie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business