Dit is de Belgische prijs van de Samsung Galaxy Watch Ultra

Samsung Galaxy Unpacked
© Samsung
De Samsung Galaxy Watch Ultra wordt mogelijk het duurste Galaxy-horloge ooit. Ditmaal zijn ook de Europese prijzen van de Ultra-smartwatch verschenen.

Met nog iets meer dan een week te gaan tot het Galaxy Unpacked-event, zijn vrijwel alle details over de nieuwe Samsung-producten bekend. Via het Franse Dealabs zijn ditmaal ook de Europese prijzen van de Galaxy Watch Ultra en Galaxy Watch 7 verschenen.

Duurste Galaxy Watch-horloge ooit

Hoewel de gelekte prijzen van de Ultra wat lager liggen dan eerder gedacht, blijft het een prijzig horloge. De Galaxy Watch Ultra met een rubberen bandje kost straks 699 euro. Als je een meer luxueus bandje wilt, zal je die vermoedelijk los moeten aanschaffen. Voor LTE (4G) hoef je geen extra kosten te maken: dat is al standaard aanwezig op de Galaxy Watch Ultra. Zoals gewoonlijk werkt dit via een eSIM: je hoeft dus geen fysiek kaartje in de smartwatch te steken.

De reguliere Galaxy Watch 7, die Samsungs Watch 6 opvolgt, kost volgens Dealabs straks minimaal 319 euro. Daarvoor krijg je de versie met een 40mm-behuizing, zonder LTE. De versie met LTE kost 369 euro. Wil je alleen een groter scherm, dan koop je de versie met een 44mm-behuizing al voor 349 euro. LTE kost ook in dit geval 50 euro extra.

Specificaties Watch 7 en Watch Ultra

Zowel de Galaxy Watch 7 als de Galaxy Watch Ultra hebben een Exynos W1000-chipset aan boord. De smartwatches beschikken daarnaast over 2 GB RAM en 32 GB opslag.

Wat batterijcapaciteit betreft, is de Ultra koploper. De Galaxy Watch Ultra bedraagt de batterijcapaciteit verder 590 mAh, terwijl die van de Watch 7 verschilt per variant. De 40mm-behuizing komt met een 300mAh-batterij, terwijl de 44mm-behuizing plek biedt aan een 425mAh-batterij. De schermen verschillen ook iets: in alle gevallen gaat het om oledschermenen, maar de Galaxy Watch 7 (40 mm) heeft een kleiner 1,3-inch-scherm, terwijl de Watch 7 (44 mm) en Watch Ultra een 1,5-inch-scherm hebben.

De Ultra zou verder nog verschillen wat betreft de gebruikte materialen. Volgens eerdere lekken is het topmodel gemaakt van titanium, tegenover aluminium op de goedkopere smartwatches. Beide horloges beschikken nog over dezelfde Wear OS-software, al zal de Galaxy Watch Ultra mogelijk wat specifieke ‘Ultra’-functies meekrijgen.

Geheimen van Unpacked

In de doos steekt Samsung verder nog een handleiding, het bijbehorende bandje en de usb-c-oplader, die we kennen van eerdere Galaxy Watch-horloges.

Vooralsnog heeft Samsung bovenstaande details niet bevestigd, inclusief de prijzen. Neem de details dan ook met een korreltje zout. Over 8 dagen, op 10 juli, houdt Samsung alweer zijn tweede Unpacked-evenement van het jaar. Daar zal het de nieuwe Galaxy Watches presenteren, evenals de nieuwe Fold- en Flip-toestellen en de nieuwste Galaxy Buds.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business