Samsung Galaxy Watch Ultra: duurste smartwatch van Samsung tot nu toe?

Samsung Galaxy Watch 7 Ultra render
© OnLeaks
Deze zomer gaat Samsung de concurrentie aan met Apple met de Galaxy Watch Ultra. De smartwatch zou op het gebied van specificaties gelijkwaardig zijn aan de Apple Watch Ultra, en ook de prijs beweegt zich naar ongekende hoogte.

Beide namen circuleerden als mogelijke benamingen voor de duurste smartwatch die Samsung tot nu toe heeft gepresenteerd. Uiteindelijk koos de Zuid-Koreaanse gigant voor de naam Galaxy Watch Ultra. Naast de Galaxy Watch 7 zal Samsung dus dit jaar de Galaxy Watch Ultra onthullen. Van dit horloge doken in mei al de eerste renders op. Via Weibo zijn nu nog enkele officiëel ogende afbeeldingen opgedoken.

Geruchtenmaker Ice Universe onthult via het Chinese socialemediaplatform twee kleuren van de Galaxy Watch Ultra-smartwatch: donkergrijs en zilver. Net zoals op de renders van OnLeaks, tonen de beelden van de tipster een ‘squircle’-design. Het scherm is dus rond, terwijl de Watch Ultra een rechthoekige behuizing heeft. Rechts zien we nog een opvallende actieknop, waarvan je mogelijk zelf de functie kunt bepalen.

Duurste Galaxy Watch ooit…

91Mobiles onthult verder dat Samsung gebruikmaakt van titanium voor de behuizing van de Galaxy Watch Ultra. Het scherm wordt bedekt met een laagje Sapphire Crystal. Ook zou de Ultra IP68 stof- en waterbestendig zijn.

De publicatie vermeldt ook het potentiële prijskaartje van de Galaxy Watch Ultra: 700 dollar. In Europa ligt de prijs mogelijk nog iets hoger. Prijzen in de VS zijn meestal exclusief btw. Tel je die erbij op, dan kom je uit op ongeveer 850 euro. Welk prijskaartje je ook pakt: de Watch Ultra wordt mogelijk de duurste Galaxy-smartwatch die Samsung ooit heeft gepresenteerd. Tot op heden komt die eer toe aan de Galaxy Watch 5 Pro, die bij zijn introductie in 2022 469 euro kostte.

… en de langste batterijduur ooit?

Samsungs Galaxy Watch Ultra wordt mogelijk niet alleen de duurste Galaxy-smartwatch ooit. Uit eerdere berichtgeving blijkt dat ook de batterij extreem lang meegaat, tot wel 100 uur. Bij de Watch 5 Pro bleef dit steken op 80 uur. Die lange batterijduur heeft de smartwatch onder meer te danken aan de gloednieuwe Exynos W1000-chipset.

Welke details (on)juist zijn, blijkt mogelijk op 10 juli. Dan houdt Samsung naar verwachting het Unpacked-evenement voor zijn smartwatches, de Galaxy Ring, evenals de Galaxy Z-reeks. Het duurt dus niet zo lang meer voordat Samsung meer te vertellen heeft.

samsungsamsung galaxy watchsamsung galaxy watch ultrawearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals