Samsung Galaxy Watch 7 Ultra duikt op met squircle-design

Samsung Galaxy Watch 7 Ultra render
© OnLeaks
Geruchtenmaker OnLeaks heeft vrijdag renders van de Samsung Galaxy Watch 7 Ultra gedeeld. Het Wear OS-horloge wordt mogelijk deze zomer tijdens Unpacked onthuld.

Tijdens het Unpacked-evenement zou Samsung ook de Galaxy Watch 7 en Galaxy Watch FE onthullen. Een Classic-model ontbreekt, dat wordt vervangen door de eerste Ultra-smartwatch, meldt MySmartPrix, die de renders van de smartwatch deelt. Net als voorgaande Galaxy Watch Classic-modellen, biedt de Watch 7 Ultra een draaibare bezel. Daarmee kan je de Wear OS-interface bedienen zonder het scherm aan te raken. Waar de Ultra van de Classic-modellen verschilt, is de rechthoekige behuizing.

Ontwerp Galaxy Watch 7 Ultra

De renders van OnLeaks tonen ons namelijk een rond scherm in een rechthoekige behuizing. De randen van de behuizing zijn ook plat, zoals we dat kennen van recente Samsung-telefoons. Waarom Samsung vasthoudt aan een rond scherm in een rechthoekig frame, is onduidelijk. Het design biedt namelijk plek voor een rechthoekig scherm, zoals op Apples Watch Series-reeks.

OnLeaks’ renders onthullen ook nog dat de Galaxy Watch 7 Ultra drie knoppen krijgt. De middelste knop zou dienstdoen als actieknop, schrijft MySmartPrix. Daarvoor kan je dus zelf een gewenste actie instellen. Waarvoor de andere knoppen gebruikt worden, is niet duidelijk. Op de Watch 6-serie worden de fysieke drukknoppen onder meer gebruikt om de applade te openen.

Samsung Galaxy Watch 7 Ultra kleuren
© OnLeaks

Nieuwe bandjes voor Ultra-horloge

Aan de linkerzijde van Samsungs Galaxy Watch 7 Ultra is nog plek voor twee speakers en een microfoonuitsparing. Tot slot lijkt het bandjesontwerp te zijn aangepast. Het is goed mogelijk dat de smartwatch enkel werkt met specifieke Watch Ultra-bandjes. Voorlopig blijft dit echter koffiedik kijken.

Dat geldt ook voor overige specificaties van de nieuwe Galaxy Watch 7 Ultra – zo weten we niet in welke afmetingen de smartwatch wordt gelanceerd. De Watch 6 Classic die de Ultra lijkt op te volgen, is verkrijgbaar in 43mm- en 47mm-varianten.

Lancering nieuwe gezondheidsgadgets

Naast een reeks Galaxy Watch-horloges, lanceert Samsung deze zomer mogelijk ook de Galaxy Ring. Samsungs eerste slimme ring werd dit voorjaar al eens aangekondigd.

Verwacht wordt dat het evenement waar de Galaxy Watch 7 Ultra wordt gelanceerd in juli door zal gaan. Eerdere berichten spreken over een Unpacked-event dat op 10 juli plaatsvindt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business