Nieuws

Samsung Galaxy Watch 7-serie krijgt drie modellen

Samsung Galaxy Watch 6
© Samsung
Samsung brengt deze zomer mogelijk drie smartwatches uit in de Galaxy Watch 7-serie. Ten minste één van die horloges krijgt een rond scherm. Ook is er een processorupgrade voorhanden.

Samsung introduceert jaarlijks nieuwe Galaxy Watch-modellen. Vorig jaar waren de Galaxy Watch 6 en Galaxy Watch 6 Classic aan de beurt. Het jaar daarvoor verschenen de Galaxy Watch 5-modellen. Dit jaar is het alweer tijd voor de Galaxy Watch 7-serie. In tegenstelling tot de vorige generaties zou de nieuwe modelreeks uit drie smartwatches bestaan, zo meldt tipster @kro_roe.

Via X laat de Koreaanse tipster weten dat Samsung aan drie varianten werkt: een ‘Classic’, een ‘Pro’ en een ‘nieuwe’ variant. Wat die nieuwe variant ons te bieden heeft, is nog onzeker. Men speculeert dat het om een horloge kan gaan met een rechthoekig scherm. Geruchten daarover doken afgelopen week voor het eerst op. Uit die geruchten bleek dat Samsung het idee overweegt, maar nog niet helemaal is overtuigd. Kortom: het is niet zeker dat de nieuwe variant werkelijk een rechthoekig scherm krijgt.

Van de Classic- en Pro-varianten staat zo goed als vast dat ze ronde schermen krijgen. Zeker de Classic-variant kan eigenlijk niet zonder zo’n scherm – die bevat namelijk een draaiende schermrand. Ook het voorgaande Pro-model, de Galaxy Watch 5 Pro, kreeg zo’n rond scherm. Uniek aan die Pro-variant was met name zijn batterij: die was een stuk groter dan op het basismodel.

Fan Edition-smartwatch

Het derde, nieuwe model zou ook zomaar een Galaxy Watch FE kunnen zijn. Geruchten daarover doen al langer de ronde. De komst van de Galaxy Buds FE, de eerste Fan Edition-accessoire, heeft dat verhaal een nieuw leven ingeblazen. Zo’n Watch FE zou mogelijk een stukje goedkoper zijn dan de nieuwste Watch 7-modellen. Qua hardware zou die vergelijkbaar kunnen zijn met oudere Watch-horloges, zoals de Galaxy Watch 4.

Vooralsnog heeft Samsung geen details gedeeld over de Galaxy Watch 7. Het blijft zodoende dus bij speculeren daarover. Dat geldt ook voor details over de chipset, de Exynos W940. Die zou tot 50% efficiënter zijn dan de vorige W930 en 30% meer prestaties bieden. Om dat te bereiken wordt de chip op Samsungs gloednieuwe 3nm-procedé gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business