Nieuws

Samsung overweegt Apple Watch-design voor Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch 6
© Samsung
Samsung stapt in de toekomst mogelijk over op een Apple Watch-achtig ontwerp voor zijn Galaxy Watch-serie. Onduidelijk is of deze wijziging al plaatsvindt bij de Watch 7-serie.

Samsung introduceert deze zomer mogelijk de Galaxy Watch 7-serie. Net als voorgaande jaren zal het aanbod waarschijnlijk bestaan uit twee modellen: een reguliere Watch en een Watch Classic-model. Het ontwerp van de horloges is al jaren hetzelfde, met ronde schermen. De Classic-modellen hebben daarnaast een draaiende schermrand. Het ronde scherm maakt dat Samsungs Watch-serie niet per se opvalt in de zee van Wear OS-modellen. Naar verluidt wil het Koreaanse merk daar in de nabije toekomst verandering in brengen.

Samsung zou afkijken bij het ontwerp van de Apple Watch-horloges. Het bedrijf wil in de toekomst ook rechthoekige schermen gaan gebruiken, meldt SamMobile. “Het idee wordt intern met enthousiasme overwogen en het is zeer waarschijnlijk dat de overstap zal plaatsvinden”, klinkt het.

Rechthoekig Wear OS-horloge

Het idee is vooralsnog in de overwegingsfase. Het is dus onwaarschijnlijk dat de Watch 7-serie die Samsung deze zomer zou uitbrengen al het nieuwe ontwerp draagt. Wanneer dat wel staat te gebeuren, blijft onduidelijk. Details over de rechthoekige ontwerpen die Samsung overweegt zijn eveneens schaars.

Het zou niet de eerste Wear OS-smartwatch zijn met een rechthoekig scherm. Jaren terug kwam OPPO al met een rechthoekig scherm op zijn OPPO Watch. Ook de Watch 2, die niet in Europa verscheen, kreeg een ontwerp geïnspireerd op de Apple Watch. Vast staat dat Samsung flink aan zijn One UI-schil moet sleutelen voordat het rechthoekige smartwatches kan introduceren. De komst van rechthoekige ontwerpen betekent ook het einde van de draaiende schermrand.

Introductie in 2025

We verwachten dat Samsung het nieuwe ontwerp ten vroegste in 2025 onthult. Mogelijk wordt het nieuwe ontwerp gecombineerd met grotere, vernieuwde modellen van de Galaxy Z Flip en Z Fold. De zesde generatie van die reeks zou nauwelijks vernieuwend blijken, bleek uit recente renders.

appleapple watchsamsungsamsung galaxy watchWear OSwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals