Samsung Galaxy Ring wordt duurder dan verwacht

Samsung Galaxy Ring
© Samsung
Samsungs eerste slimme ring, de Galaxy Ring, wordt mogelijk duurder dan het instapmodel van de Galaxy Watch 7-serie. Vermoedelijk wordt de slimme ring nog deze zomer onthuld.

Samsung onthult naar verwachting deze zomer in elk geval vier nieuwe gezondheidsgadgets: de Galaxy Watch 7, Watch 7 Ultra, Watch FE en de Galaxy Ring. Over de Ring heeft Samsung de afgelopen maanden al wat informatie vrijgegeven. Zo werd in februari bekend dat de Galaxy Ring een lange batterijduur heeft en je slaap kan analyseren. Aan de hand van deze metingen geeft de slimme ring je ook een vitaliteitsscore.

Hoge prijs voor de Galaxy Ring

Voor al die gezondheidsfuncties zal je wel diep in de buidel moeten tasten, ontdekte tipster Yogesh Brar. Hij meldt via X dat Samsung de Galaxy Ring in de VS wil aanbieden voor 300 tot 350 dollar. Daarmee is de slimme ring omgerekend bijna net zo duur als de Galaxy Watch 6 en Watch 6 Classic, die in Europa respectievelijk 209 en 279 euro kosten. Hoeveel de Ring in Europa precies zal kosten, is nog onduidelijk. Meestal ligt de prijs in België en Nederland wel iets hoger vanwege de btw.

Concurrenten

De hoge prijs van de Galaxy Ring is wellicht te verklaren door de hoge ontwikkelingskosten. Samsung zal deze kosten zo snel mogelijk willen terugverdienen, zoals we ook zien bij de Galaxy Z Fold en Z Flip. De ontwikkeling van dit soort vouwtoestellen is erg kostbaar en die kosten worden de eerste paar generaties doorberekend aan de consument. De verwachting is dat dit soort producten na verloop van tijd wel goedkoper zullen worden. Of dat ook geldt voor de Galaxy Ring-serie, is nog afwachten.

Galaxy Unpacked in juli

De prijsinformatie van Brar is voorlopig nog het enige wat we weten over de prijzen van de Galaxy Ring. De tijd zal leren of de tipster het bij het rechte eind had. We komen hier waarschijnlijk meer over te weten in de loop van de zomer: Samsung zou de Ring in juli lanceren, tijdens het volgende Unpacked-event.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business