Eerste specificaties OnePlus 13 zijn nu al bevestigd

OnePlus 13
© OnePlus
Hoewel de OnePlus 13 vermoedelijk pas in 2025 verschijnt, doen de eerste specificaties van het toestel inmiddels de ronde. Zo zou het toestel eindelijk ook IP68 stof- en waterbestendig zijn.

Terwijl de OnePlus 12 pas enkele maanden in de winkels ligt, werkt de fabrikant al volop aan zijn volgende vlaggenschip, de OnePlus 13. Dat bevestigt de Chinese tipster Digital Chat Station via Weibo. Zoals verwacht zal de OnePlus 13 gebruikmaken van de Snapdragon 8 Gen 4-chipset van Qualcomm, de opvolger van de 8 Gen 3 in het huidige vlaggenschip. De telefoon zal daarnaast beschikken over een “iso-depth micro-curved scherm”, al is de exacte betekenis hiervan nog onduidelijk. Mogelijk gaat het om een scherm met afgeronde hoeken.

Eindelijk waterbestendig

Verder meldt de tipster dat de telefoon een grotere batterij krijgt. De exacte capaciteit is nog niet bekend, maar de OnePlus 12 had een batterij van 5.400 mAh. Recent lekte uit dat de OnePlus 13 mogelijk een batterij van 6.000 mAh krijgt. Het toestel zou daarnaast snelladen tot 100 watt ondersteunen en ook draadloos opladen is mogelijk, aldus de tipster.

OnePlus verbetert daarnaast de waterbestendigheid van zijn telefoons. Sinds de OnePlus 11 is dit IP65, wat betekent dat het toestel stofdicht is (6) en bestand is tegen regenstralen (5). Veel andere vlaggenschepen hebben echter een IP68-classificatie, wat betekent dat ze daadwerkelijk ondergedompeld kunnen worden in water. Digital Chat Station zegt dat hieraan gewerkt wordt voor de OnePlus 13. Die zou op zijn minst IP68 stof- en waterbestendig zijn. Het is ook mogelijk dat de duurzamere IP69-klasse wordt aangehouden.

Nieuwe 50MP-camera’s

De tipster meldt ook dat er drie nieuwe 50MP-camera’s komen. Deze vervangen de 50-, 64- en 48MP-camera’s van de OnePlus 12. Eén van die camera’s krijgt 3x optische zoom, voegt DCS toe. Hasselblad zal zich op softwarevlak ook nog bemoeien met de camera’s. Wat dat precies voor gebruikers betekent, is nog onduidelijk. Voorgaande jaren hielp Hasselblad steeds bij het afstellen van het kleurprofiel. Ook zijn er diverse cameramodi beschikbaar die gebruikmaken van kleurafstellingen die overeenkomen met (oude) Hasselblad-camera’s.

Het is nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken, aangezien de officiële lancering van het toestel nog minimaal 4 tot 5 maanden op zich laat wachten. OnePlus onthult zijn vlaggenschepen doorgaans in november of december in China. Het jaar erop verschijnen ze dan ook op de markt in de rest van de wereld, zoals in Europa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business