OnePlus 13 met monsterbatterij van 6.000 mAh in de pijplijn?

OnePlus 12
© OnePlus
Het lijkt erop dat OPPO later dit jaar diverse vlaggenschiptelefoons onthult met gigantische 6.000mAh-batterijen, waaronder de OnePlus 13. Dit zou nodig zijn om de batterijduur op peil te houden.

De OnePlus 12 kreeg dit jaar al een van de grootste batterijen in een OnePlus-telefoon ooit. Het record staat op naam van de 12R, met een 5.500mAh-batterijcapaciteit. Mogelijk doorbreekt de OnePlus 13 later dit jaar de kaap van 6.000 mAh. Dat meldt de tipster Smart Pikachu via Weibo. De tipster haalt aan dat OPPO die capaciteit zou overhevelen naar al zijn vlaggenschepen. Ook de OPPO Find X8-serie, Find N-foldable en de Realme GT6 Pro krijgen een 6.000mAh-batterij.

Energieslurpende Snapdragon-chipset

Vermoedelijk speelt OPPO met de verhoogde batterijcapaciteit in op efficiëntieproblemen van de Snapdragon 8 Gen 4. Die chipset is naar verluidt veel krachtiger dan de 8 Gen 3, maar is ook een stuk minder efficiënt. Smartphonefabrikanten moeten zodoende grotere batterijen inzetten om de gewenste batterijduur te bereiken. Dat het stroomverbruik dusdanig lijkt te stijgen, is wel opmerkelijk. Qualcomm zou dit jaar immers overstappen op TSMC’s efficiënte 3nm-proces.

Of het gerucht klopt, moet ook nog blijken. Pas in het vierde kwartaal zal Qualcomm zijn 8 Gen 4 aan het publiek voorstellen. Kort hierop verschijnen ook de eerste vlaggenschiptelefoons met de chipset.

Naast de Snapdragon 8 Gen 4 van Qualcomm, wil OPPO ook de Dimensity 9400 inzetten. Net als de 8 Gen 4 maakt ook die chipset gebruik van TSMC’s 3nm-proces. Meestal zijn de chipsets van MediaTek net iets minder zuinig dan Qualcomms exemplaren. Of dat ook dit jaar zo uitvalt, is nog niet met zekerheid te zeggen.

Geavanceerde batterijtechniek

Wat de toegenomen capaciteit betekent voor het formaat van de OnePlus 13, is ook nog niet zeker. Meestal neemt een grotere batterij meer ruimte in beslag én zijn ze ook zwaarder. OPPO lijkt die trend enigszins te willen buigen door een nieuwe batterijtechniek in te zetten. Het gebruik van silicium in de anode zorgt voor een fors hogere energiedichtheid in batterijen. Kortom: door silicium in te zetten neemt de batterijcapaciteit harder toe dan de afmetingen van de accu. Het materiaal maakt ook hogere oplaadsnelheden mogelijk.

Voorlopig gaat het nog wel om geruchten. De OnePlus 13 wordt mogelijk ergens in november of december in China onthuld. De Europese lancering van de vlaggenschepen vindt doorgaans na de jaarwisseling plaats.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business