OnePlus Open 2 verschijnt pas in 2025 mét waardevolle upgrade

OnePlus Open
© OnePlus
OnePlus lanceert zijn tweede vouwbare smartphone, de OnePlus Open 2, mogelijk pas in 2025. Naar verluidt wordt het toestel gebaseerd op OPPO's Find N5.

De OnePlus Open 2 komt dit jaar waarschijnlijk niet uit. Dat meldt tipster Digital Chat Station via Weibo. In plaats daarvan moeten we wachten op de lancering van de Find N5 van OPPO in de eerste helft van 2025. De Find N5 is, net als zijn voorganger, de Chinese evenknie van de OnePlus Open, wat betekent dat de Open 2 eveneens pas in 2025 verschijnt.

Upgrades OnePlus Open 2

De vertraging van de OnePlus Open 2 heeft ook voordelen. De tipster meldt dat de telefoon voorzien zal zijn van Qualcomms volgende vlaggenschipchipset, de Snapdragon 8 Gen 4. Als de lancering, net als die van de eerste Open, in de herfst had plaatsgevonden, zou het nog om de 8 Gen 3 gaan.

OPPO lijkt de extra tijd ook te gebruiken voor andere upgrades. Het scharnier zou onder meer iets lichter zijn en het scherm zou “extreem vlak” kunnen worden gevouwen. Mogelijk doelt de tipster daarmee op de zichtbare vouwnaad van de bestaande foldables. Het nieuwe design zou ook wat dunner zijn. Ten slotte wordt het coverscherm geüpgraded met een hogere resolutie.

Eén detail van de eerste OnePlus Open blijft in elk geval behouden: de periscoopcamera. Het is goed mogelijk dat het wel om een andere sensor gaat. De eerste Open gebruikt dezelfde 64MP-sensor uit de OnePlus 12. De tijd zal ons leren wat er klopt van de berichten. Er kan nog van alles gebeuren voor de introductie begin 2025, als dat detail zelfs al klopt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business