Nieuws

Apple verwacht 100 miljoen iPhone 16-modellen te verkopen

Apple heeft veel vertrouwen in de iPhone 16-serie
© Apple
Apple heeft erg hoge verwachtingen voor zijn aankomende iPhone 16-serie, want het bedrijf is van plan om 100 miljoen toestellen te verkopen.

100 miljoen stuks, of om precies te zijn ergens tussen 90 en 100 miljoen, is de hoeveelheid iPhone 16-modellen die Apple verwacht te verkopen. Dat schijnt in ieder geval het doel te zijn volgens een bron uit Taiwan (via Android Headlines).

Nu gaat het hier natuurlijk om de verkoopcijfers van de hele serie en niet alleen de iPhone 16. Ook de Plus-, Pro- en Pro Max-modellen tellen mee (of misschien zelfs een Ultra-model in plaats van een Pro Max).

Ook 100 miljoen A18-chips

Als Apple 100 miljoen modellen wil verkopen, dan zijn er ook 100 miljoen nieuwe chips nodig voor in deze telefoons. TSMC produceert de chipsets voor iPhones en volgens geruchten zal Apple dit jaar zijn toestellen van A18- én A18 Pro-chips voorzien. De A18 zou bedoeld zijn voor de standaard iPhone 16 en 16 Plus, terwijl de A18 Pro zou worden gebruikt in de Pro-modellen.

Het is nog niet duidelijk wat het verschil tussen die chips precies zal zijn. Wel verwachten we dat de Pro-variant wat krachtiger zal zijn of in ieder geval bepaalde voordelen zal bieden. Misschien levert hij betere of snellere AI-prestaties.

Geeft AI de iPhone 16 een boost?

Waarom heeft Apple nou zo veel vertrouwen in de verkoop van zijn volgende reeks iPhones? Nou, dit zou te maken kunnen hebben met de toevoeging van AI. Tot nu toe lijken de aankomende modellen qua hardware misschien weer relatief weinig te veranderen ten opzichte van de iPhone 15-modellen. Het is dus misschien vooral AI dat het verschil gaat maken.

We zagen ook al bij Samsungs Galaxy S24-serie dat deze veel beter verkocht is dan de Galaxy S23-serie en er wordt gespeculeerd dat dit te maken heeft met de nieuwe AI-vaardigheden.

Apple gaat zich bij de iPhone 16 pas echt focussen op AI, al komt Apple Intelligence ook nog naar de iPhone 15 Pro en Pro Max. Het kan dus zijn dat Apple gelooft dat een focus op AI hele goede resultaten zal opleveren. Er lijkt nou eenmaal ook gewoon heel veel interesse te zijn in AI en AI-features vanuit de consument. Het zal wel nog even duren voordat we te weten komen of Apples inschatting accuraat of iets te optimistisch is. De nieuwe toestellen worden namelijk waarschijnlijk pas weer in september onthuld.

Uitgelicht artikel iPhone 16 iPhone 16-serie krijgt grotere en vervangbare batterijen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business