Nieuws

iPhone 16 Ultra wordt ‘duurste iPhone ooit’

iPhone 16 Ultra op komst
Na de Pro en Pro Max, begeeft Apple zich straks in het Ultra-territorium. Zo'n eerste Ultra-model in de iPhone-reeks moet in 2024 verschijnen als de iPhone 16 Ultra. Dat zegt Mark Gurman.

Gurman haalt in zijn Power On-nieuwsbrief een gesprek tussen investeerders en Tim Cook aan. De Apple-topman zou tijdens dat gesprek hebben gehint op de komst van een ‘Ultra’ iPhone. Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman is Cook ervan overtuigd dat gebruikers bereid zijn mee te gaan in nieuwe, hoger geprijsde, productervaringen. Hij reageerde daarmee op zorgen van investeerders rondom de alsmaar stijgende prijzen van iPhones.

‘iPhone is van levensbelang’

Met de iPhone X doorbrak Apple de magische grens van 1.000 euro. Het huidige topmodel – de 14 Pro Max – kost zelfs 1.476 euro; de reguliere iPhone 14 Pro kost je minimaal 1.326 euro. De hoge prijs hangt volgens Cook samen met de status van de smartphone. Die zou “van integraal belang” zijn voor het leven van gebruikers. De bereidheid om het duurste en beste iPhone-model te kopen dat de klant zich kan veroorloven wordt hierdoor vergroot, meent Cook.

Tijdens de gesprekken heeft de topman zich niet uitgelaten over een Ultra-model. Wel tekende hij een toekomst op waarin de prijzen verder stijgen; prijsstijgingen die logisch zijn als iPhones nieuwe functionaliteiten kunnen bieden. Gurman meldt verder dat Apple intern discussies voert over Ultra iPhones en dat het intussen al meer doet om Pro-modellen te differentiëren van de reguliere, non-Pro iPhone.

Pro-modellen nemen het voortouw

Apple zou dit jaar zelfs de verschillen tussen de iPhone 15 Pro en Pro Max willen vergroten. Om dit mogelijk te maken heeft Apple materiaal-, processor- en cameraverschillen in gedachte. Toch wil Apple volgend jaar, met de iPhone 16, een écht Ultra model uitbrengen. Dit betreft niet gewoon de Pro Max met een nieuw naamkaartje, maar een nog hoger gepositioneerd model.

De Amerikaanse techgigant biedt daarmee straks wellicht vijf iPhone 16-modellen: de iPhone 16, Max, Pro, Pro Max en 16 Ultra. Mark Gurman geeft wel aan dat die plannen nog niet geheel zeker zijn.

Ultra als de volgende stap

Met een Ultra-model in de iPhone-reeks achtervolgt Apple het Koreaanse Samsung. Dat bedrijf biedt sinds de Galaxy S20-serie steevast een Ultra-model aan, waarvan recent nog een nieuwe versie werd uitgebracht. Wat Apples plannen zijn rond het Ultra-model, wist Gurman niet te achterhalen. Het lijkt ons logisch dat de Ultra betere specificaties biedt, maar op welke vlakken dit zich uit is niet geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business