Smarthomeplatform Homey is overgenomen door LG

Z-Wave in Homey
© Athom
De Nederlandse smarthomefabrikant Athom en diens platform ‘Homey’ zijn overgenomen door LG Electronics. Dat heeft de Zuid-Koreaanse techgigant woensdag bekendgemaakt.

LG neemt in eerste instantie 80 procent van de aandelen van Athom over. De resterende 20 procent volgt de komende drie jaar. In een persbericht benadrukt Athom dat Homey “blijft zoals het is” en dat er ook nieuwe Homey-producten zullen worden ontwikkeld. Bestaande producten zoals de Homey Pro-hub en Homey Cloud behouden hun actieve ondersteuning.

Integratie met LG ThinQ

LG heeft naar eigen zeggen de intentie om Homey te integreren in zijn op AI gebaseerde LG ThinQ-platform voor huishoudelijke apparatuur. Deze integratie zal de Koreaanse techgigant “uitgebreidere inzichten” geven in de levensstijl van zijn klanten, die op hun beurt een meer gepersonaliseerde ervaring kunnen verwachten. Kortom, LG ziet behoorlijk wat mogelijkheden in de data die Homey oplevert.

Tegelijkertijd hoopt LG dat de overname van Athom het een stuk makkelijker maakt om zijn LG ThinQ-apparaten te koppelen met andere smarthome-apparatuur. Via de smarthomehubs van Athom, de Homey Pro, kunnen meer dan 50.000 apparaten worden aangesloten. De hubs werken met diverse verbindingstechnologieën, van wifi tot bluetooth, Z-Wave, Thread (enkel op de nieuwste Homey Pro) en Zigbee.

De Homey-smarthomehub biedt ook verregaande aanpassingsmogelijkheden. Zo kan je via de Homey App Store ongeveer 1.000 apps downloaden voor verschillende smarthome-apparaten. De Homey-community speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van het platform.

Investeringen in smarthomeplatformen

Voor LG is de overname van Athom een nieuwe stap in zijn smarthomereis. Het bedrijf is naarstig op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen naast de verkoop van hardware. Die wist het al aan te boren met zijn webOS-platform, waarop het televisiekanalen met reclame aanbiedt.

LG zegt in de toekomst verder te investeren in deze advertentiemogelijkheden. Ook ‘AI Home’ wordt een belangrijk onderdeel van LG’s smarthomestrategie. De toekomst zal uitwijzen of LG daadwerkelijk succesvol kan zijn met zijn platformstrategieën.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business