Nieuws

E-bikemerk Cowboy biedt nu spelletjes voor tijdens het fietsen

Cowboy spelletjes
© Cowboy

De fietsen van het Belgische e-bikemerk Cowboy zijn ‘geconnecteerd’. Cowboy biedt niet alleen fietsen, maar ook meteen een app waarin je toegang krijgt tot een heleboel extra functies, zoals Traffic Alerts en crashdetectie . Nu komt het merk met een nieuwe functie die fietsen plezieriger kan maken.

‘Social gaming’ op de fiets

Dat wil Cowboy doen aan de hand van ‘social gaming’: spelletjes die je in groepsverband, via de app van Cowboy, kan spelen. Wat je daarvan mag verwachten? Een goed voorbeeld van zo’n spelletje is ‘Race’. De app zal je matchen met een andere fietser, die ongeveer hetzelfde profiel heeft als jou. Wanneer je veilig aan het fietsen bent op bijvoorbeeld een fietspad, kan je deze games activeren. In het spelletje ‘race’ is het dan de bedoeling dat je een sprint van 500 meter trekt.

Cowboy race
© Cowboy

Een ander spelletje is ‘Burn’, en dat speel je wel volledig alleen. De app stelt een calorieverbrandingsdoel in dat je binnen de minuut moet proberen halen. Op level één moet je slechts 4 calorieën verbranden om een punt te maken, maar dat loopt snel op. Wie level 20 speelt, moet binnen de minuut 23 calorieën verbranden.

Het is een manier waarop de Cowboy-app gebruikers wil pushen om het onderste uit de kan te halen, om zo hard mogelijk te trappen. Dat blijkt ook uit het spelletje ‘Push’: daar is de opgave om je trapkracht 15 seconden lang boven een drempelwaarde te houden. Ook hier zijn er meerdere levels die gebruikers tot het uiterste moeten drijven.

Zo veilig mogelijk

Spelletjes spelen op de fiets, is dat wel veilig? Cowboy maakte de spellen zo veilig mogelijk dankzij intuïtieve gameplay waarvoor je het smartphonescherm niet hoeft aan te raken. Op die manier kan je steeds beide handen op het stuur houden. De spellen komen bovendien tot stilstand als je dat zelf ook doet, dus als fietser behoud je steeds de volledige controle. Af en toe zal de app zelf voorstellen om een van de spelletjes te spelen. Dat voorstal kan je met slecht één aanraking weigeren.

Uitgelicht artikel Cowboy Cross Cowboy lanceert met Cross een volledig nieuwe fiets voor alle terreinen

Andere updates

Daar blijft het echter niet bij: Cowboy werkt de app ook op andere fronten bij. Het Rider Dashboard dat je daar te zien krijgt, wordt voortaan dynamisch ingevuld. Daarvoor beroept Cowboy zich op de In-Ride Milestones die je tijdens de rit behaalt.

Om spelletjes te kunnen spelen zal je wel aangesloten moeten zijn op Cowboy Connect. Via die software, die optioneel bij de fietsen zit, kan de fiets ook integreren met Apple Health en Strava. Met de laatste update krijgt elke Connect-abonnee Theft Alerts, die je waarschuwen als je fiets gestolen wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business