OnePlus presenteert Nord 4 op 16 juli

OnePlus Nord 4 lancering
© OnePlus
OnePlus heeft bekendgemaakt de Nord 4 op 16 juli te introduceren. Recent presenteerde de smartphonegigant al zijn goedkopere broer, de Nord CE4 Lite.

OnePlus houdt de details over de lancering van de Nord 4 schaars. In een e-mail aan klanten schrijft de fabrikant dat ze op 16 juli een “grensverleggend ontwerp” onthullen. Of het daadwerkelijk om de Nord 4 gaat, is nog niet officieel bevestigd, maar dat ligt wel voor de hand: OnePlus presenteert zijn duurste Nord-toestellen al jarenlang in juli.

Metaal maakt comeback?

Dat het om een smartphone gaat, is wel zeker. In de aankondiging schrijft OnePlus dat het gebruik van metaal met de komst van 5G “overboord is gegaan”. Hiermee doelt OnePlus op eerdere smartphones die volledig van aluminium waren gemaakt. Na de opkomst van 5G, zijn smartphonefabrikanten overgestapt op glas. In tegenstelling tot aluminium is glas beter geschikt voor het doorlaten van mobiele signalen met een hogere frequentie, zoals 4G en 5G.

Of OnePlus nu met een volledig aluminium behuizing komt, is nog onduidelijk. Dat er metaal in verwerkt zit, staat echter wel vast. “Sommigen zeggen dat het in het 5G-tijdperk onmogelijk is om een smartphone te maken met de sterkte, verfijning en duurzame kwaliteit van metaal. Wij zeggen… Never Settle”, aldus OnePlus.

OnePlus Ace 3V voor Europa?

Over de specificaties van de OnePlus Nord 4 houdt het Chinese merk nog de lippen stijf op elkaar. De kans is echter groot dat het gaat om een ‘Westerse’ versie van de Ace 3V, die al in China is gelanceerd. Vorig jaar was de Nord 3 ook gebaseerd op de Ace 2V. De Ace 3V heeft een 6,74-inch-oledscherm met een 120Hz-verversingssnelheid en een piekhelderheid van 2.150 nits.

Onder de motorkap zit een Snapdragon 7+ Gen 3-chipset, gekoppeld aan 12 of 16 GB RAM en 256 GB of 512 GB opslaggeheugen. De batterij heeft een capaciteit van 5.500 mAh en ondersteunt 100W-snelladen. De Ace 3V is ook nog eens IP65 stof- en waterbestendig. Het design van de Ace 3V kan mogelijk afwijken van de Nord 4: de Ace is namelijk gemaakt van plastic, terwijl de Nord een aluminium behuizing zou krijgen.

Foto’s maak je met een van de drie camera’s op de Nord 4: een 50MP-hoofdcamera, een 8MP-groothoekcamera en een 16MP-sensor voor selfies.

Ook nieuwe OnePlus Buds

Naast de Nord 4 worden tijdens het event ook nieuwe accessoires verwacht, waaronder de OnePlus Buds Pro 3 en de Watch 2R. Die laatste is een goedkopere versie van de Watch 2 die OnePlus eerder in Europa heeft uitgebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business