Nieuws

OnePlus Nord 4 is alvast gelanceerd in China

OnePlus Nord 4
© OnePlus
OnePlus heeft donderdag de Ace 3V gelanceerd in China. Later dit jaar komt de Ace-smartphone naar België als de OnePlus Nord 4.

De OnePlus Ace 3V is een goedkopere variant op de OnePlus 12R, die in China verkocht wordt als de Ace 3. Daardoor heeft de smartphone geen dure Snapdragon 8 Gen-chipset. In plaats daarvan is hij voorzien van Qualcomms Snapdragon 7+ Gen 3, die qua prestaties aardig in de buurt komt van de 8 Gen-serie. De chipset beschikt ook over een geïntegreerde NPU. Verder valt op dat de Ace 3V een heel ander ontwerp heeft, dat meer lijkt op OnePlus’ Nord CE4.

Helder oledscherm, krachtige batterij

Het oledscherm van de Nord 4 meet 6,74 inch en heeft een beeldverversing van 120 Hz. Volgens de fabrikant haalt het scherm een piekhelderheid van 1.100 nits. Een 5.500mAh-batterij voorziet alles van stroom. De batterij kan met 100 watt worden opgeladen via de meegeleverde SuperVOOC-lader. Net als de 12R ontbeert de toekomstige Nord 4 geen draadloos opladen. Hoewel het mogelijk is dat OnePlus die functie toevoegt aan het Europese model, lijkt dat ons onwaarschijnlijk.

Op de achterzijde is nog plek voor twee camera’s. De hoofdcamera is een 50MP-sensor van Sony, de IMX882. Ook de groothoekcamera is van Sony (IMX355) en heeft een 8MP-resolutie. Uiteraard is er ook een selfiecamera aanwezig; die is 16 MP sterk. In de behuizing is verder plek voor een IR-sensor, stereo-luidsprekers en de alert-slider – ditmaal aan de linkerzijde van de smartphone.

Scherpe (Chinese) prijzen

OnePlus gaat de Ace 3V in China verkopen in drie varianten, met keuze uit 256 GB of 512 GB opslag en 12 GB of 16 GB RAM. Het basismodel met 12 GB RAM en 256 GB opslag kost omgerekend 254,66 euro. Voor de upgrade naar 512 GB opslag betaal je 292,82 euro, terwijl de versie met 16 GB RAM omgerekend 331 euro kost. Let wel: dat zijn prijzen exclusief belastingen. Hoeveel je straks in België moet betalen voor de OnePlus Nord 4 is hierdoor nog onzeker.

Het is ook niet zeker dat OnePlus in Europa dezelfde configuraties gaat voeren. De 12R is in China bijvoorbeeld ook beschikbaar met 1 TB opslag. Die versie kwam niet naar Europa. Ook qua kleuren is het aanbod van de 12R anders dan de Ace 3. Mogelijk is dat ook zo met de OnePlus Nord 4. Dat zal tegen de zomer duidelijk moeten worden – dan onthult OnePlus de telefoon in Europa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business