Nieuws

Eerste specificaties OnePlus Nord 4 liggen op straat

OnePlus Nord 3 header
© OnePlus
De OnePlus Nord 4 (of mogelijk de Nord 5) wordt naar verluidt uitgerust met de Snapdragon 7+ Gen 3-chipset. Vermoedelijk lanceert OnePlus de nieuwste Nord-telg in de zomer.

OnePlus baseert zijn Nord-toestellen de laatste jaren op de Chinese Ace V-modellen. Vorig jaar was de Nord 3 identiek aan de Chinese OnePlus Ace 2V. We verwachten daarom dat de OnePlus Nord 4 (de naam is meer een speculatie) gebaseerd wordt op de Ace 3V. Van dat toestel zijn inmiddels de eerste specificaties gelekt door tipster Digital Chat Station.

Snapdragon 7+ Gen 3 vs 8 Gen 3

Volgens de geruchtenmaker beschikt de Ace 3V over een Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3-chipset, een doorontwikkeling op de derde generatie 7-serie chipsets.

Onderhuids is de chipset volgens de tipster vrijwel identiek aan de Snapdragon 8 Gen 3. Dit houdt in dat de chip één Cortex-X4-, drie Cortex-A720- en vier Cortex-A520-rekeneenheden bevat. Qualcomm heeft de kloksnelheden echter wel een stuk moeten terugschroeven: zo draait de snelste kern nu op 2,8 GHz, ten opzichte van 3,3 GHz in de 8 Gen 3. Ook is de chip gebakken op dezelfde TSMC-architectuur, zo staat te lezen op Weibo. Het gaat dan om TSMC’s tweede generatie 4nm-procedé.

Na de introductie van de 7+ Gen 3 zal moeten blijken of de chips identieke prestaties neerzetten. Of de 7-serie-chipset ook de AI-rekenkracht van de 8-serie overneemt, blijft eveneens koffiedik kijken – dat leek met de 8 Gen 3 alvast één van Qualcomms sterkste wapenfeiten. Het ligt dan ook niet voor de hand dat de middenklasser vergelijkbare AI-prestaties levert.

Gigantische batterijen

Digital Chat Station meldt op Weibo verder dat de Ace 3V een gigantische 5.500 mAh-batterij bevat. Daarmee is de batterij net zo groot als in de 12R. Of de batterij ook net zo snel opgeladen wordt, dat laat de tipster dan weer in het midden. De 12R kan opgeladen worden aan maximaal 100 watt.

Hoelang de batterij meegaat is ook afhankelijk van het schermformaat. In de Nord 3 (en Ace 2V) stak OnePlus 6,74-inch-oledschermen. Ook ditmaal krijgen de smartphones een oledscherm, nu zelfs met LTPO voor variabele beeldverversing. DCS weet echter nog geen beeldformaat te noemen.

Introductie pas in de zomer

Voorlopig is het aan te raden de details met een korreltje zout te nemen. Digital Chat Station wordt over het algemeen geroemd vanwege zijn nauwkeurigheid, maar maakt ook wel eens fouten. Het is bovendien nog niet bevestigd dat de Nord 4 of Nord 5 werkelijk op de Ace 3V wordt gebaseerd. Die informatie zou de komende maanden wel eens naar buiten kunnen komen. Eerst lanceert OnePlus de Ace, en pas tegen de zomer verschijnt de Nord op de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business