Nieuws

Copycat OnePlus Nord 3 wordt op 7 maart gelanceerd

OnePlus
© Unsplash
Geruchtenmaker Max Jambor stelt dat de OnePlus Nord 3 niets meer is dan een rebranded OnePlus Ace 2V. Naar verwachting lanceert OnePlus de Nord 3 in juli.

Vorige week lekte een reeks specificaties uit van de Nord 3. De middenklasser volgt de verouderde Nord 2T op en krijgt onder meer de Dimensity 9000-chipset van MediaTek en een 6,72-inch-scherm. Het toestel is alvast flink groter dan zijn voorgangers, die steeds rond de 6,4-inch bleven steken. Dat het toestel afwijkt van dat detail hangt mogelijk samen met de afkomst van het toestel. OnePlus zou de Nord 3 namelijk niet enkel als ‘Nord’ hebben ontwikkeld, dat meldt techjournalist Max Jambor.

Aangepaste OnePlus Ace 2V

Volgens Jambor is de OnePlus Nord 3 namelijk een rebranded Ace 2V. Die Ace-serie is exclusief aan regio’s als India en China, en wordt dus niet in Europa uitgebracht. Tenzij het merk de toestellen dus een ander naamkaartje geeft, dat meer in lijn ligt met Europese en Amerikaanse modelreeksen. Ace-modellen kregen verleden jaar al meermaals een ander naamkaartje in Europa. Zo verscheen de Ace Pro verleden jaar als OnePlus 10T in Europa.

Nu lijkt OnePlus dit recept te herhalen met de Ace 2V en Nord 3. Qua processor liggen de toestellen, mits de gelekte informatie juist is, alvast op een lijn. Louis Li, president van OnePlus China, bevestigde via Weibo dat de Ace 2V gebruikmaakt een chipset die een ‘high-end ervaring’ biedt. Hoewel Li niet expliciet uitspreekt dat de Nord-dubbelganger een Dimensity 9000-chipset bevat, wijst die zinssnede daar wel op.

Li deelde bij zijn post op Weibo ook een teaser van de Ace 2V. Aan de render valt alvast af te leiden dat de alert slider zijn terugkeer maakt op dat toestel. Zodoende bevat de OnePlus Nord 3 mogelijk ook zo’n slider om de geluidinstellingen van je telefoon met een switch aan te passen. Vergelijk die schakelaar gerust met de mute-switch van de iPhone.

Gelekte specificaties bevestigd

Toen recent de specificaties van de Nord 3 uitlekten, raakte ook al bekend dat de alert slider zou terugkeren. De geruchten matchen dus met de informatie die OnePlus zelf naar buiten brengt.

Het merk doet nog wel geen uitspraken over de camera’s. Recent werd daarover bekend dat de Nord 3 mogelijk vier camera’s meekrijgt, waarvan drie achterop. De primaire camera is 50 MP sterk, terwijl de groothoekcamera een 8 MP-resolutie krijgt, en de macrosensor een exemplaar van 2 MP betreft. Voorop vind je nog een 16 MP-selfiecamera.

De batterij heeft een capaciteit van 5.000 mAh en kan met 80 watt worden opgeladen. Verder is de telefoon voorzien van 8 of 16 GB werk- en 128 GB of 256 GB opslaggeheugen. Vermoedelijk hangt de hoeveelheid RAM die je krijgt samen met je opslagkeuze.

Nord 3 lancering in juli

Mocht de Nord 3 inderdaad een Ace 2V zijn met een ander naamkaartje, dan komen we op 7 maart alles te weten over de aanstaande Nord. OnePlus houdt op die datum een lanceringsevent in China om de 2V aan te kondigen. De Nord 3-lancering wordt verwacht voor juli, net als voorgaande Nord-toestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business