Nieuws

Specificaties OnePlus Nord 3 uitgelekt: dit kan je verwachten

oneplus nord 2
Beeld van de OnePlus Nord 2 ter illustratie. De OnePlus Nord 3 zal er licht anders uitzien.
OnePlus heeft het volgende Nord-toestel nog niet aangekondigd. Via een lek weten we wel al wat te verwachten van de OnePlus Nord 3.

De eerste smartphones die OnePlus uitbracht hadden de naam ‘flagship killers’ te zijn: telefoons aan een budgetprijs die moeiteloos concurreren met de duurste modellen. Gaandeweg is het merk steeds meer high end-toestellen gaan produceren. De eerste OnePlus Nord betekende een stap terug richting die roots van betaalbare maar kwalitatieve smartphones. Intussen is het al de beurt aan de OnePlus Nord 3 om de Nord 2T op te volgen.

Van die OnePlus Nord 3, die binnenkort ergens aangekondigd moet worden om later dit jaar te verschijnen, weten we inmiddels ongeveer hoe hij eruit zou gaan zien. Aan de uitgelekte specificaties valt te zien hoe OnePlus verder bouwt aan zijn Nord-reeks.

Specificaties OnePlus Nord 3

Een eerste opvallende kenmerk is het beeldscherm. Dat zal met 6,72 inch iets groter zijn dan dat van vorige Nord-toestellen. Die hadden een schermgrootte van 6,43 inch. Eenmaal ingeschakeld zie je bij de Nord 3 een amoled-display met een verversingssnelheid van 120 Hz.

Voor het binnenwerk klopt het Chinese smartphonemerk aan bij MediaTek, dat de Dimensity 9000-processor zal leveren. Ter vergelijking: diezelfde chip zit ook in de Xiaomi 12T. Verder suggereert het lek dat de telefoon in twee configuraties te krijgen zal zijn. Het goedkoopste model zal 8 GB aan werkgeheugen meekrijgen. Kies je voor een model hoger? Dan zal er 16 GB aan RAM-geheugen in je toestel zitten.

Vermoedelijk worden ook de opslaggroottes hieraan gekoppeld. Hier krijg je van OnePlus de keuze uit 128 of 256 GB opslaggeheugen.

Ook bij het cameradepartement is er nieuws: de OnePlus Nord 3 zal in totaal vier camera’s meekrijgen. Achteraan gaat het dan om een sensor van 50 MP voor de hoofdcamera. De groothoeklens krijgt een 8 MP-sensor, terwijl de macrosensor 2 MP sterk is. Vooraan krijg je een camera van 16 MP.

Daarnaast wordt het toestel uitgerust met een batterijcapaciteit van 5,000 mAh. OnePlus wil daarbij wachttijden tijdens het opladen vermijden en voorziet de telefoon van een 80 watt-snellader.

Alert slider maakt terugkeer

Tot slot: ook de alert slider maakt zijn opwachting. Een tijd lang was de unieke slider verdwenen van alle OnePlus-toestellen. Pas bij de recent verschenen OnePlus 11 zagen we de slider weer opduiken – en binnenkort dus ook bij de OnePlus Nord 3.

Let wel: deze specificaties zijn niet officieel. Het kan dus zijn dat er tussen nu en de uiteindelijke releasedatum nog een en ander wordt bijgesteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business