Nieuws

OnePlus toont 11 Concept met uniek koelsysteem

OnePlus Ace 2 Pro
Beeld: OnePlus (OnePlus 11-concept)
Op het Mobile World Congress worden heel wat nieuwe telefoons getoond. OnePlus onthult een concept-gsm met een uniek koelsysteem.

Vandaag is het Mobile World Congress in Barcelona van start gegaan. Voor heel wat fabrikanten is dat de gelegenheid om hun nieuwe producten te laten zien. Ook voor OnePlus is dat het geval. Het Chinese merk onthult op de beurs in Barcelona de OnePlus 11 Concept, een telefoon die zich weet te onderscheiden door een uniek koelsysteem.

De 11 Concept onderscheidt zich ook door zijn unieke look. De blauwe strepen die je op de achterkant van het toestel ziet moeten het unieke koelsysteem in de verf zetten. Dat nieuwe systeem wordt ‘Active Cryoflux’ genoemd.

Koeling op kleine schaal

Naar eigen zeggen werd Active Cryoflux ontwikkeld om de koelcapaciteit van gaming-pc’s na te kunnen bootsen, maar dan op kleine schaal. Een piëzo-elektrische micropomp pompt koelvloeistof rond in de telefoon. De grootste oefening bestaat eruit om zo’n systeem niet alleen koel, maar ook klein te houden. Voor de OnePlus 11 Concept lijkt dat aardig gelukt te zijn: de pomp neemt slechts 0,2 cm2 in beslag, waardoor het toestel niet veel groter is dan zijn reguliere tegenhanger.

Welke resultaten je kan verwachten van Active Cryoflux? Volgens OnePlus’ eigen testen zou je smartphone zo’n 2,1°C graden koeler zijn tijdens het gamen. Daardoor blijft de framerate hoog en kan je game soepel blijven draaien. Voor wie geen mobiele games speelt zorgt het koelsysteem ervoor dat je telefoon sneller oplaadt. Door te koelen tijdens het opladen maak je per laadbeurt zo’n 30 tot 45 seconden winst.

OnePlus deelt echter niet mee hoe het deze tests uitvoerde. Voorlopig lijkt de winst die met het nieuwe koelsysteem gemaakt kan worden vrij gering. De kans bestaat evenwel dat we de technologie in de toekomst in gaming-gerichte smartphones zien opduiken, al zijn er daarvoor geen concrete plannen bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business