Dit is de OnePlus Nord 4: ontwerp ligt volledig op straat

OnePlus Nord 4 poster
© OnePlus Club
Op 16 juli wordt de OnePlus Nord 4 gepresenteerd. OnePlus hintte in de aankondiging van dit event al op de metalen behuizing van de Nord. Ditmaal is het ontwerp volledig uitgelekt.

OnePlus hintte recent al op een “grensverleggend ontwerp” voor zijn aanstaande Nord, met een metalen behuizing. Zulke behuizingen waren met de komst van 5G-telefoons verdwenen, maar de Chinese fabrikant wil nu bewijzen dat dit niet nodig is.

Poster van Nord 4

Het OnePlus-fanaccount ‘OnePlus Club‘ op X heeft nu toch al een eerste officiële poster van de Nord 4 gedeeld. Wat meteen opvalt, zijn de gelijkenissen tussen het ontwerp van de OnePlus Nord 4 en de Pixel 2 (XL) van Google. Net als de Pixel, vind je achterop de Nord een glazen strook. Die strook is vermoedelijk noodzakelijk voor het doorlaten van mobiele signalen. De rest van de behuizing lijkt wel geheel van metaal te zijn gemaakt.

De poster toont de Nord 4 in drie kleuren: grijs, zwart en groen. Achterop de Nord 4 is nog plek voor twee camera’s, elk in een eigen cameracirkel. Naast de camera’s vinden we er nog twee flitsers. De alert slider van eerdere OnePlus-toestellen maakt ook zijn comeback op de Nord 4, aan de linkerzijde. Rechts vind je de powerknop en volumeknoppen. Aan de onderzijde bevinden zich ten slotte het simkaartslot, de usb-c-aansluiting en een speaker.

Uit de renders blijkt ook dat de schermranden erg dun zijn, al is dat soms optisch bedrog; we moeten het toestel in het echt zien om dat te kunnen beoordelen.

Geen kopie van de Ace 3V

Vast staat dat de OnePlus Nord 4 niet zomaar een kopie is van de Chinese Ace 3V. Dat toestel verscheen eerder dit jaar op de markt, maar lijkt in geen enkel opzicht op de Nord die nu is uitgelekt. Mogelijk is dat wel anders onder de motorkap. Naar verluidt krijgt de Nord 4, net als de Ace 3V, een Snapdragon 7+ Gen 3-chipset, een 6,74-inch-oledscherm, een 5.000mAh-batterij, 12 of 16 GB RAM en 256 of 512 GB opslag.

Het camerasysteem van de Ace 3V bestaat uit een 50MP-hoofdcamera, 8MP-groothoekcamera en een 16MP-selfiecamera. Of dat overeenkomt met het camerasysteem op de Nord, zal op 16 juli moeten blijken. Net als de Ace 3V is er achterop in elk geval plaats voor twee camera’s.

Nieuwe OnePlus-accessoires

De OnePlus Nord 4 lijkt alvast flink wat nieuwigheden met zich mee te brengen. Naast de Nord-smartphone, komt de Chinese fabrikant mogelijk ook met nieuwe oortjes, de Buds Pro 3, en een goedkopere smartwatch: de Watch 2R. De prijzen en beschikbaarheid van deze accessoires blijven vooralsnog onbekend.

mobieloneplusoneplus nord 4

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN