Nieuws

Nintendo Wii U wordt niet meer gerepareerd

© Tinxi / shutterstock.com
De Wii U is nooit bijzonder populair geweest. 12 jaar na de lancering houdt Nintendo het voor bekeken wat de console betreft.

In 2012 bracht Nintendo de Wii U uit. De console was een opvolger voor de Wii en een duidelijke voorloper van de Nintendo Switch, dankzij de gamepad met het scherm erin. De console werd echter nooit zo populair als zijn voorganger en opvolger.

Niet zo succesvol

In totaal verkocht Nintendo 13,56 miljoen Wii U-consoles. Dat is een barslecht resultaat: van de Wii werden maar liefst 101 miljoen units verkocht. De Nintendo Switch, die sinds 2017 te krijgen is, doet het nóg beter. Het toestel verkocht meer dan tien keer beter, en ging al 141,3 miljoen keer over de toonbank.

Nintendo laat nu weten dat het, twaalf jaar na de release van de Wii U, geen reparaties meer aanbiedt. Wie snel is, kan de console misschien nog laten maken: het Japanse gamingbedrijf werkt de bestaande onderdelenstock eerst weg, maar bestelt daarna geen nieuwe onderdelen meer.

Einde Wii U-verhaal

Voor de console is dit dan ook einde verhaal. Eerder dit jaar schortte Nintendo de onlinediensten voor de Wii U al op, samen met die voor de Nintendo 3DS. Daardoor kan je al een tijdje niet meer online gamen. Offline gamen kan nog wel: spellen zoals Super Smash Bros voor de Wii U, Mario Kart 8 en Super Mario 3D World zal je dus kunnen blijven spelen, al zal je tegenstanders in je eigen omgeving moeten zoeken in plaats van online.

Heb je thuis een Wii U staan en durf je die spellen wel eens spelen met vrienden of kinderen? Dan is het een goed idee om het gamepad met scherm erin niet aan jonge kinderen te geven: indien dat ten val komt en stukgaat, kan je dus niet meer bij Nintendo aankloppen om het te laten maken. Ben je een beetje handig? Dan kan je het toestel wel zelf repareren. iFixit biedt op hun website een uitgebreide handleiding om het toestel te repareren. Je moet wel zelf op zoek naar de onderdelen, want die worden niet rechtstreeks aangeboden.

Nintendo Switch 2

Of het de moeite is om van een Wii U te upgraden naar een Nintendo Switch? Nintendo zou in maart 2025 een opvolger voor de huidige console uitbrengen. De huidige Nintendo Switch krijgt wel nog enige tijd ondersteuning, waardoor zo’n nieuwe console geen weggegooid geld is.

Uitgelicht artikel Nintendo Switch 2 Nintendo Switch 2 wordt uiterlijk in maart 2025 uitgebracht

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business