Nintendo Switch 2 wordt uiterlijk in maart 2025 uitgebracht

Nintendo Switch 2
© Unsplash / Erik Mclean
Nintendo-CEO Shuntaro Furukawa heeft via X gemeld dat de opvolger van de Switch, de Switch 2, uiterlijk in maart 2025 wordt gelanceerd. De eerste Nintendo Switch verscheen in 2017.

Eerder dit jaar verschenen geruchten dat Nintendo de Switch 2 pas in 2025 zou uitbrengen. Het bericht van Nintendo-CEO Furukawa bevestigt deze geruchten nu deels. Volgens Furuwaka wordt de opvolger van de Switch “dit boekjaar” onthuld. Het huidige boekjaar loopt van 1 april 2024 tot 31 maart 2025. Dit betekent dat de console ten laatste op 31 maart 2025 verschijnt. Of de releasedatum van de console ook daadwerkelijk op die datum valt, is nog onduidelijk.

Furuwaka laat in zijn bericht niets los over de naam van de Switch-opvolger. Eerdere geruchten verwezen steeds naar de “Nintendo Switch 2”, maar die naam is nog niet officieel bevestigd. In zijn bericht op de Nintendo-pagina houdt Shuntaro Furuwaka het ook bij “de opvolger van de Nintendo Switch”.

Nintendo Direct-evenement

Furuwaka noemt in zijn bericht op X ook over het Nintendo Direct-evenement in juni. Sommigen hoopten dat Nintendo daar de opvolger van de Switch zou onthullen, maar dat zal niet het geval zijn, benadrukt de CEO. “Houd er rekening mee dat er tijdens die presentatie geen melding zal worden gemaakt van de opvolger van de Nintendo Switch”, klinkt het.

Lanceringsdatum nog onzeker

Wanneer de lancering van de Switch 2 precies plaatsvindt, is nog onduidelijk. Het is mogelijk dat er ook deze keer wat tijd zit tussen de onthulling van de nieuwe Switch 2 en de release. Dat was ook het geval bij de eerste Switch. Die werd in oktober 2016 aangekondigd en lag pas in maart 2017 in de winkelschappen. Dit kan ook gelden voor de Switch 2, aangezien Nintendo wellicht meer tijd nodig heeft voor de ontwikkeling van first-party software. Game-ontwikkelaars werden hierover in het eerste kwartaal al op de hoogte gebracht.

Duurdere console en games

Eerdere geruchten suggereerden al dat de Switch 2 een groter 8-inch-lcdscherm zou krijgen. Nvidia zou opnieuw verantwoordelijk zijn voor de chip in de gameconsole. Ook werd al duidelijk dat de console mogelijk een stuk duurder wordt, met een prijskaartje van 400 euro. Nintendo zou de adviesprijzen voor games ook hebben verhoogd naar 70 euro.

Het blijft vooralsnog gissen naar de exacte specificaties van de Switch 2. Noch Furuwaka, noch andere Nintendo-leidinggevenden hebben details onthuld over de hardware of software van de aanstaande console.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business