Nieuws

Nintendo Switch 2 krijgt geen oledscherm

Nintendo Switch 2
© Unsplash / Erik Mclean
Nintendo gebruikt vermoedelijk een 8-inch-lcdscherm voor de Switch 2. Eerder lekte nog uit dat de gamingconsole een oledscherm zou krijgen.

Nintendo bracht de Switch in eerste instantie met een LCD-scherm op de markt. In 2021 volgde de oledversie, genaamd de Switch OLED. Uit eerdere geruchten zou blijken dat Nintendo van plan zou zijn geheel af te stappen van lcd-schermen voor de Switch 2. In plaats daarvan zou het overstappen op oledschermen. Omdia-analist Hiroshi Hayase (via Bloomberg) weerspreekt die geruchten en stelt dat de Nintendo Switch 2 voorzien wordt van een lcd-scherm.

De analist verwacht dat de Switch 2 een 8-inch-lcd-scherm krijgt. Daarmee is de tweede generatie van Nintendo’s populaire gamingconsole dus iets groter dan het 7-inch-scherm op het origineel. Volgens de analist zijn de schermen van de Nintendo Switch 2 afkomstig van het Japanse Sharp, dat eigendom is van fabricagepartner Foxconn.

Exacte specificaties van het lcd-scherm worden niet genoemd. Eerder raakte al bekend dat de Switch 2 mogelijk beelden kan tonen in een 1440p-resolutie. Mogelijk ligt de beeldverversing verder op 120 Hz, al is dat verre van bevestigd.

“Verdubbeling van zendingen”

Wat volgens Hayase wel vaststaat is dat de Switch 2 Nintendo geen windeieren gaat leggen. In 2024 zou de Switch 2 tot een verdubbeling in verzendingen van zogeheten ‘schermen voor amusement’ moeten leiden, klinkt het.

Uitgelicht artikel Nintendo Switch 2 Nintendo Switch 2 én games worden mogelijk duurder

Voor de komende jaren verwacht Hayase wel iets lagere cijfers dan in 2024. Tegelijk zouden ze nog altijd een stuk hoger liggen dan de uitkomst voor 2023.

Sterke grafische processor

De verwachtingen voor Nintendo’s next-gen-console zijn hoog gespannen. Het blijft maar de vraag of de Japanse game-ontwikkelaar het succes van de originele Switch kan vasthouden. Sinds de release van de console in 2017 verkocht het Japanse merk al zo’n 132 miljoen exemplaren.

Een sterkere grafische processor en dus een iets groter scherm moet consumenten verleiden om de nieuwste draagbare gamingconsole aan te schaffen. Nvidia zou naar verluidt verantwoordelijk zijn voor de chip in de Switch 2.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business