Nieuws

Nintendo Switch 2 én games worden mogelijk duurder

Nintendo Switch 2
© Unsplash / Alexandr Sadkov
De Nintendo Switch 2 is in aantocht, maar zal mogelijk meer kosten dan zijn voorganger. Hetzelfde geldt voor de games.

Fans van Nintendo kunnen ongetwijfeld niet wachten tot de opvolger van de Nintendo Switch uitkomt. De lancering van het toestel lijkt alsmaar dichterbij te komen, wat te merken valt aan de hoeveelheid details die vroegtijdig uitlekken. Meerdere bronnen pinnen de lanceringsdatum van de Nintendo Switch 2 dan ook ergens in 2024.

Dat geldt ook voor Dr. Serkan Toto, CEO van Kantan Games, een consultancybedrijf voor de gamingsector. De man zegt aan gamesindustry.biz dat het moment voor de Nintendo Switch 2 aangebroken is en dus in 2024 zal verschijnen. Hij voegt er meteen aan toe dat je beurs wel wat zwaarder moet wegen vooraleer je een console toegestuurd krijgt. De opvolger van de Nintendo Switch zou namelijk 400 dollar gaan kosten, 100 dollar meer dan bij de lancering van de originele console dus. In Europa durfde de prijs van de console nogal variëren, al mag je zeker zijn dat de Nintendo Switch 2 ook hier ongeveer honderd euro duurder zal zijn.

Duurdere games

Daar blijft het echter niet bij: volgens Toto volgt Nintendo in het kielzog van Microsoft en Sony. In navolging van de andere twee grote gamingbedrijven zou Nintendo de prijs van een spel kunnen optrekken tot 70 dollar. Die verschuiving is al een tijdje aan de gang: grote titels voor je PlayStation of Xbox kosten tegenwoordig ook gauw 70 euro. De kans is groot dat de volgende Mario Kart- of Pokémon-game je ook zoveel geld zal kosten.

Iteratie, geen revolutie

Toto speculeert verder dat de Nintendo Switch 2 niet erg van zijn voorganger zal verschillen. Het gaat om een “iteratie in plaats van een revolutie”. Met andere woorden: er komen wel een aantal nieuwe features naar de nieuwe Nintendo-console, maar je moet geen nieuw concept verwachten. Zo zal de Switch 2 gewoon draagbaar blijven, zodat spelers hun favoriete Pokémon-games vanuit hun schoot kunnen spelen.

Uitgelicht artikel Nintendo Switch Lite Patenten laten Nintendo Switch Mini zien

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business