Nieuws

Patenten laten Nintendo Switch Mini zien

Nintendo Switch Lite
© Unsplash / Spencer

Het staat als een paal boven water dat Nintendo aan een opvolger van de populaire Nintendo Switch-console werkt. Enkele (vermeende) details over het nieuwe gamingtoestel bereikten ons al. Zo zou de Switch 2 een oledscherm uit Samsungs gamma krijgen. Van Nvidia krijgt het toestel dan weer de chipset, al zal daar geen specifieke DLSS-hardware op aanwezig zijn. Via X laat een lekker, onder de naam Nash Weedle, weten dat Nintendo aan meer lijkt te werken. Mogelijke namen voor het toestel zijn ‘Switch Mini’, ‘Switch Micro‘ of ‘Switch Pocket’.

Op het X-account @NWeedle zijn nu patenten terug te vinden van een onuitgebrachte Nintendo-console. Volgens de lekker moet het nieuwe toestel nog verschijnen, maar gaat het duidelijk niet om de Nintendo Switch 2. Daarvoor zitten er teveel verschillen tussen de verschillende apparaten. De R-, L-, ZR- en ZL-knoppen werden bijvoorbeeld allemaal van plek gewisseld. Hetzelfde geldt voor de Home- en Capture-knoppen. De knoppen zouden verplaatst zijn om een kleiner toestel mogelijk te maken.

Nintendo Switch Mini

Het is vooral daar dat Nintendo lijkt op in te zetten: een kleiner toestel. Dat toestelletje zou ook makkelijker zijn om overal mee naar toe te nemen. Een tweede patent laat dan ook zien hoe je een beschermingscase op het toestel kan klikken. Volgens de patenten die @NWeedle laat zien, zou dat met magneten gebeuren. Om een zo klein mogelijke console te maken wordt verder nog gekeken naar manieren om het koelsysteem zo klein mogelijk te houden.

X-gebruiker @NWeedle voegt er nog aan toe dat het toestel ongeveer twaalf uur aan batterijleven moet krijgen én compatibel zal zijn met de gamekaartjes van vandaag. De lekker heeft ook meteen een lanceringsdatum klaar: 16 februari 2024. Het toestel zou dan voor ongeveer 149 euro in de winkels verschijnen.

Dat gezegd hebbende: de lanceringsdatum en kostprijs lijken vooral met nattevingerwerk bepaald te zijn. Er zijn geen gegevens die op een spoedige release of zelfs kostprijs werken. Neem de informatie dus met een flinke korrel zout. Indien Nintendo in februari met een nieuwe console komt, is het waarschijnlijk dat het merk daar binnenkort zelf meer over naar buiten brengt.

gamingnintendonintendo switchNintendo Switch Miniontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen